Quantcast

Šermukšnių gatvėje pasodinti šermukšniai

  • Teksto dydis:

Vilniaus Šermukšnių gatvėje pasodinta 30 šermukšnių. Pasak specialistų, gatvėje sodinami jau subrendę daugiau nei 4 metų aukščio medžiai. Planuojama, kad vilniečiai ir miesto svečiais pirmomis šių medžių uogomis galės džiaugtis jau kitų metų rudenį.

Šioje gatvėje dar vasarą buvo pradėti remonto darbai. Darbus vienu metu vykdė kelionės įmonės. „Vilniaus energija“ šioje gatvėje keitė šilumos trasą. Avarinės būklės, susidėvėjusi, nuolat remontuota daugiau nei 30 metų šilumos trasa buvo pakeista nauja. Vilniaus miesto savivaldybė taip pat baigė atnaujinti pėsčiųjų zoną – įrengta nauja danga, šviestuvai, suoliukai, šiukšlių dėžės.

Vilniuje kapitalinio remonto darbai šiais metais atlikti ir Žvejų, Vasarios 16-osios gatvėse. Darbai buvo planuoti kartu su šilumos trasų rekonstrukcijos darbais, taip sutaupant darbų vykdymo lėšas – sutvarkius požeminius tinklus, remontuojama ir gatvė, šių darbų neatidedant.

Vien šiais metais jau sutvarkytos daugiau nei 20 gatvių atkarpos, kurių bendras  ilgis siekia daugiau nei 10 km. Sostinė gatvių tvarkymui šiais metais planuoja skirti iki 25 mln. Lt. Vieną duobę, kurios plotis 1 m, o ilgis 2 m miestui sutvarkyti su freza kainuoja 218 Lt.

Praėjusiais metais Vilniuje ištisinio asfaltavimo būdu sutvarkytos 42 gatvės ir įvairių gatvių atkarpos, kurių bendras ilgis siekė beveik 18 km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių