Quantcast

Senoliai Vilniuje važinės pigiau

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė viešojo transporto lengvatoms, kuriomis galės naudotis 80 metų sulaukę asmenys. Nuo kitų metų pradžios senjorai galės įsigyti 10 litų kainuojančius bilietus, kurie galios visus metus.

Toks sprendimas miesto taryboje buvo priimtas bendru pritarimu. „Buvo atkreiptas dėmesys, kad mūsų senjorai, panaikinus popierinius bilietus, neturėjo galimybės įsigyti bilietėlio su nuolaida. Ši neteisybė dabar yra ištaisoma - senjorams bilietas kainuos 70 centų. Ypatingai, tai yra aktualu į Vilnių iš kitų miestų atvykstantiems senjorams, dažnai viešuoju transportu keliaujantiems į Santariškes“, - sakė savivaldybės administracijos Viešojo transporto poskyrio vedėjo pavaduotojas Kastytis Lubys.

Nuo ateinančių metų sausio 1 d. visi senjorai, pateikę amžių liudijančius pažymėjimus, galės įsigyti 10 litų kainuojančius ir 365 dienas galiojančius bilietus.

Terminuotus bilietus už 10 Lt galės įsigyti ir nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėję asmenys: politiniai kaliniai ir tremtiniai, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniai.

Trečiadienį tarybos nariai ėmė mesti kaltinimus dėl anksčiau išsakytų iniciatyvų, jog yra galimybė, kad sostinės viešuoju transportu žmonės galėtų važinėti  nemokamai. Tačiau K. Lubys tam davė atkirtį: „Situacija gerėja, bet įsiskolinimų dar yra ir tai daryti būtų per daug drąsu“. Todėl kitiems viešojo transporto keleiviams bilietų kainos nesikeis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virga

virga portretas
kada kaune pensininkai vazines nemokamai

o

o portretas
pensininkai lenkijoje auto ir traukiniais vazineja nemokamai tik su pazymejimu, nesityciokit

Pritariu

Pritariu portretas
Oi kokį žygdarbį padarė Vilniaus taryba!Toks jausmas,kad visi padebesiais skraido. Labai gerai pavaidinti gerais, bet kiek aštuoniasdešimtmečių dar yra pajėgių važiuoti visuomeniniu transportu? Lengvatos turi būti taikomos asmenims, sulaukusiems pensijinio amžiaus, o ne 80.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių