Quantcast

Seniūnijų reforma: darbuotojų mažiau, darbo tiek pat

Reformuotų sostinės seniūnijų darbuotojai skundžiasi išaugusiais darbo krūviais ir sumaištimi. Tuo tarpu savivaldybės atstovai tikina, kad įvykę pokyčiai – tik į gera.

Portalo diena.lt kalbinta viena iš sostinės seniūnijų darbuotojų skundėsi, kad šiuo metu darbo sąlygos tapo ypač sudėtingos. Nuo balandžio 1 d. atleidimo lapelius gavę darbuotojai, jau paliko savo darbo vietas, o darbų, kuriuos turi atlikti seniūnija, kiekis nesumažėjo.

„Viskas yra likę ant mūsų pečių, o darbuotojų nebeliko. Pavyzdžiui mūsų seniūnijoje seniūno pavaduotojas neatitiko keliamų reikalavimų ir negalėjo pretenduoti į naujai kuriamą etatą, seniūnijos vyr. specialisto pareigoms eiti. Pas mus laikinai šias pareigas eina kitos seniūnijos darbuotojas“, - teigė vardo prašiusi neminėti seniūnijos darbuotoja.

Vilniaus savivaldybės personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis tvirtino, kad pertvarka įvyko sklandžiai ir didesnių sunkumų nei seniūnijos, nei gyventojai patirti neturėtų. Pasak valdininko šiuo metu yra sukurtas 21 papildomas etatas – po vieną vyr. specialistą vienai seniūnijai. Pagrindinį vaidmenį seniūnijoje kaip ir anksčiau atlieka seniūnas. Pastarųjų taip pat yra 21.

„Visi etatai buvo sukurti, seniūnijose vyksta darbas – dirba tiek seniūnai, tiek specialistai. Šiandien nesančių darbo vietoje Lazdynų, Panerių, Viršuliškių ir Žvėryno seniūnijų seniūnų funkcijas pavesta vykdyti šalia esančių mikrorajonų seniūnams. Pavyzdžiui,  Naujamiesčio seniūnei – Žvėryno seniūno, Grigiškių seniūnui – Panerių seniūno ir taip toliau“, - teigė A.Gadeckis.

Pasak savivaldybės personalo direktoriaus, Panerių, Viršuliškių ir Žvėryno seniūnijų gyventojai dėl paslaugų gali kreiptis į minėtus seniūnus, o dėl gyvenamosios vietos deklaravimo – ir į Savivaldybės administracijos Interesantų aptarnavimo skyrių.

„Panerių, Viršuliškių ir Žvėryno  seniūnai padės sprendžiant klausimus dėl neatlygintinų notarinių veiksmų, leidimų prekiauti viešose vietose, gyvenamos vietos deklaravimo. Socialinės paramos centro, Socialinių išmokų ir Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistai paslaugas gyventojams teikė ir teikia visose seniūnijose. Visais teritorijų tvarkymo klausimais galima kreiptis į Miesto ūkio ir transporto departamento specialistus. Jie dirba seniūnijų patalpose“, - pabrėžė A.Gadeckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gele

gele portretas
Sita reforma – nevykes sprendimas. Partijos Tvarka ir teisingumas atstovai buvo kategoriskai pries sita reforma, tik sitos partijos politikai driso garsiai pasipriesinti sitai nesamonei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių