Quantcast

Senamiesčio gyventojus terorizuoja naktinis baras, savivaldybė sutrikusi

Vilniaus senamiestyje, Liejyklos gatvėje, antrus metus veikiantis baras „Pataja“ tapo tikru galvos skausmu aplinkiniams gyventojams.

Iš baro lauko terasos naktimis sklindanti tranki muzika, girtų žmonių šūkavimai nuolat trikdo gyventojų ramybę. Dėl klientų lėbavimų į barą dažnai priversta atvykti policija. Vilniaus miesto 3-iasis policijos komisariatas yra gavęs apie 40 gyventojų nusiskundimų dėl viešosios rimties trikdymo naktį.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) baro kaimynų bute ne kartą atliko laboratorinius garso lygio matavimus ir nustatė, kad buvo viršytos triukšmo normos. NVSC Vilniaus miesto savivaldybės administracijai rekomendavo riboti baro lauko terasos veiklą, kol bus įgyvendintos efektyvios priemonės triukšmui sumažinti.

Kovo viduryje Vilniaus savivaldybei atsiųstame pareiškime baro „Pataja“ savininkės UAB „Mariba“ laikinai einantis vadovo pareigas Nerijus Petrulis tvirtino, kad imtasi priemonių, jog baras triukšmo skleistų kuo mažiau.

„Mūsų įmonė nuo 2018-09 įdiegė įvairias triukšmo prevencijos mažinimo priemones, tai yra atliko patalpų remontą, dar labiau užtikrinamas muzikos izoliavimas (...), įsigijo profesionalią garso matavimo įrangą, kurios pagalba atvykus pareigūnams galima įsitikinti, jog leidžiamų normų (...) mūsų įmonė neviršija“, - rašoma pareiškime.

Žmonės triukšmauja, groja muzika, alkoholis liejasi laisvai, suprantat, vyksta vakarėliai. O mes gyvename šalia, šalia yra mūsų miegamasis, dreba mūsų sienos ir langai.

Tačiau gyventojų skundai netyla - situacija esą nepasikeitė. Baro „Pataja“ kaimynystėje gyvenantis Donatas Kulbis sako, kad didžiausia problema yra baro terasa, kurioje net ir žiemą verda naktinis gyvenimas. Terasoje jokių triukšmo mažinimo priemonių nebuvo ir iki šiol nėra.

„Būtent terasoje, o ne baro viduje vyksta naktinis gyvenimas. Žmonės triukšmauja, groja muzika, alkoholis liejasi laisvai, suprantat, vyksta vakarėliai. O mes gyvename šalia, šalia yra mūsų miegamasis, dreba mūsų sienos ir langai. To baro atstovai pasakoja apie kažkokias įdiegtas triukšmą mažinančias priemones, apie baro vidų. Bet čia yra terasos klausimas. Lauko terasoje yra tiktai stogelis nuo lietaus, kuris buvo nuo pat baro įrengimo 2017 m. liepos mėnesio. Daugiau nieko kito ten nėra įrengta. Tą matome ir mes, tą užfiksavo ir mūsų antstolis“, - sakė D. Kulbis.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė pabrėžė, kad situacija, kai dėl barų veiklos gyventojai neturi ramybės, yra netoleruotina.

„Esame gavę du raštus dėl baro „Pataja“, gyventojai skundžiasi. Kreipėmės į Vilniaus savivaldybę, kad ji paaiškintų situaciją. Bet iš principo tai yra labai blogai, kad gyventojai neturi ramybės. Esame girdėję, kad Vilniuje veikia ir daugiau tokių taškų ir kad jie patalpas nuomojasi pigiai“, - Eltai sakė A. Kubilienė.

Vilniaus miesto Tarybos posėdyje kovo 20 d. buvo svarstomas klausimas dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo UAB „Mariba“ priklausančiame bare „Pataja“. Net du Tarybos komitetai - Paslaugų ir miesto ūkio bei Sveikatos - pateikė išvadą, kad prekybą alkoholiniais gėrimais bare „Pataja“ būtina riboti, tačiau sprendimas nebuvo priimtas, šio klausimo svarstymas atidėtas.

Vilniaus miesto Tarybos narys Valdas Benkunskas sako, kad problemą reikia spręsti neatidėliojant, informacija apie padėtį renkama.

„Tikrai reikia kažką daryti. Kad viršijamos visos triukšmo normos aplinkui gyvenantiems žmonėms, trukdoma poilsiui, tai akivaizdu. Yra kontekstas ten, naktinis gyvenimas bare vyksta. Reikia surinkti informaciją ir spręsti“, - sakė V. Benkunskas.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis žada, kad baro „Pataja“ klausimas pamirštas nebus.

„Sprendimas galimas jau artimiausiame miesto tarybos posėdyje (trečiadienį), o koks jis bus - pasirinks miesto tarybos nariai“, - rašoma P. Poderskio Eltai atsiųstame laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tvartelio zinioms

Tvartelio zinioms portretas
O kur taip parasyta?

cha

cha portretas
juk ystatymas visiems vienodai rasytas,triuksmas 22-07 val. negalimas...bet pas mus tie ystatymai realiai mazai galioja,stai naktimis gatves valo su triuksmingais siurbliais...

taip

taip portretas
runkelinis /socelitinis/ jaunimas eina seneliu takais su niekuo nesiskaitydami juk paleistos /demokratines/amerikoniskos vadzios su vaivorykstes velevelem ir visais briuselio zydpidarais......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių