Quantcast

Seksualinių mažumų eitynėse dalyvaus europarlamentarai iš kelių ES šalių

  • Teksto dydis:

Į seksualinių mažumų eitynes Vilniuje ir šiai temai skirtą konferenciją atvyksta europarlamentarės iš Nyderlandų, Švedijos bei Austrijos.

Liberalų frakcijoje Europos Parlamente dirbantis Leodinas Donskis sakė, kad šeštadienio eitynėse Gedimino prospekte dalyvaus jo kolegės olandė Sophia in't Veld (Sofija Int Veld) ir švedė Cecilia Wikstrom (Sesilija Vikstriom).

Į konferenciją Tolerancijos centre "Europos politikos gairės LGBT teisių apsaugos srityje" penktadienį skaityti pranešimo taip pat atvyks žaliųjų atstovė iš Austrijos Ulrice Lunacek (Ulrike Lunaček).

Pats L.Donskis sakė dalyvausiąs konferencijoje, tačiau prie eitynių nesijungs, nes teigia nesąs "masinių renginių žmogus".

"Eitynės yra pilietinių laisvių išraiška, bet aš manau, kad konferencija ne mažiau svarbi, ir tai, kad, tarkime, Švedijos arba Norvegijos ambasados labai aktyviai ten dalyvauja, rodo, kad Šiaurės kaimynės labai domisi tuo įvykiu", - BNS sakė L.Donskis.

Olandijos europarlamentarė S.Veld dalyvavo ir 2010 metais Vilniuje vykusiame pirmajame „Baltic Pride“ parade. Ji liepos pradžioje Strasbūre Europos Parlamente pirmininkavimo ES tarybai prioritetus pristačiusią Lietuvos prezidentę pakvietė į Vilniuje vyksiantį paradą.

Šalies vadovė komentuodama šį kvietimą yra pareiškusi kad jokiose eitynėse niekuomet nedalyvauja.

"Dalyvaus keli ombudsmenai, atstovė iš Briuselio Flandrijos vyriausybės, didėja skaičius ambasadorių, kurie reiškia norą dalyvauti eitynėse,"- BNS apie renginio svečius pasakojo Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

"Iš Lietuvos, jeigu kalbame apie politikus, mano žiniomis, dalyvaus Aušrinė Marija Pavilionienė, dėl kitų politikų yra tyla", - sakė V.Simonko.

Vilniaus savivaldybė trečiadienį išdavė leidimą seksualinių mažumų eitynes šeštadienį rengti Gedimino prospekte. Pirmasis "Baltic Pride" paradas Lietuvoje 2010-aisiais vyko Upės gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NERA KA KOMENTUOTI

NERA KA KOMENTUOTI portretas
TAIGI MAZIAU DEMESIO

mums

mums portretas
joks pavyzdys, kad kitų šalių ir kitos lytinės pakraipos asmenys atvyks į Lietuvą ir dalyvaus ligonių eitynėse. Mums svarbu apsaugoti vaikus nuo šlykščių vaizdų, nes netikiu, kad šitie antžmogiai susilaikys nuo nuogybių, viešų meilės scenų ar nepadorių šūkių. Nors, ką gali žinoti? Gal šį kartą jie prašliauš tyliai, be triukšmo. Vis tik, manau, kad jie provokuos stebinčius eitynes, todėl geriausiai ten nei eiti, nei žiopsoti. O pareiškimas, kad Lietuvon atvyks kažkokie veikėjai, mums turi būti visiškai neįdomus.

būtų gerai

būtų gerai portretas
fui, fui , būtų gerai, jei į Gedimino prospektą jie eitų nusiprausę, nes gali po naktinių orgijų dar "šanel" Gedimino prospekte sklisti....o gal ir gerai - tada priešininkai nuo sklindančio "šanel" išsilaksyts...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių