Quantcast

Sekmadienį Vilniaus barai, restoranai senjorus kvies nemokamos kavos ar arbatos

  • Teksto dydis:

Jau šį sekmadienį, gruodžio 8 dieną, startuoja tradicinė Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko akcija „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“, truksianti iki kitų metų sausio 6 dienos.

Šiais metais 30 kavinių, barų ir restoranų vėl kviečia senjorus sekmadieniais nemokamai pasivaišinti kava ar arbata.

„Dar 2000 metais viešėjau Prancūzijoje, vaikštinėjau Paryžiaus gatvėmis. Ir tai, ką pamačiau, mane tikrai nustebino – visos Paryžiaus kavinės buvo pilnos senjorų, kurie gurkšnojo kavą ir šiltai tarpusavyje bendravo. Tuomet pagalvojau, kodėl taip nėra Vilniuje? Kodėl negalime sukurti jiems tokios pramogos? Jeigu sulaukei pensinio amžiaus, juk neturi užsidaryti namuose prie televizoriaus ir į miestą išeiti tik tuomet, kai reikia nusipirkti maisto.

Nuo pat pradžių siekiau, kad ši akcija bent kiek padėtų visuomenėje įtvirtinti nuomonę, jog senatvė gali būti tiek pat graži, kaip ir jaunystė, kurią senjorai galės prisiminti prie kavos puodelio. Todėl ir šiais metais kviečiu visus senjorus užsukti į kavines kvapnios kavos“, - akcijos sumanymo pradžią prisiminė Artūras Zuokas.

Pernai Vilniaus mero Artūro Zuoko inicijuotos akcijos „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“ metu kava bei arbata pasivaišino per 3,5 tūkst. senjorų.

Pirmą kartą vilniečiai senjorai į miesto kavines ir restoranus buvo pakviesti 2001-ųjų gruodį. Dešimtys tūkstančių garbaus amžiaus žmonių jau pasinaudojo galimybe savaitgaliais sugrįžti į aktyvų miesto gyvenimą, susitikti su savo bičiuliais miesto kavinėse ir restoranuose.

Šią akciją organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ir  VšĮ „Azzara“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių