Quantcast

Sekmadienį retų ligų dienos spalvomis nušvis trys Vilniaus tiltai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį minint Pasaulinę retų ligų dieną trys sostinės tiltai nušvis skirtingomis spalvomis.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, sekmadienio vakarą Karaliaus Mindaugo, Baltasis ir Žvėryno (Seimo) tiltai bus apšviesti pasaulinės retų ligų dienos spalvoms – žalia, rožine, žydra ir violetine.

„Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį ir suteikti žinių apie retomis ligomis sergančių žmonių gyvenimą ir problemas, geriau suprasti šių ligų kilmę ir keliamus iššūkius, skatinti sergančiuosius gyventi pilnavertį gyvenimą“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Retoms priskiriamos tos ligos, kuriomis serga ne daugiau kaip penki iš 10 tūkst. žmonių (arba vienas iš dviejų tūkstančių).

Anot akcijos rengėjų, apie 6 proc. pasaulio populiacijos susiduria su reta liga, Lietuvoje su jomis galėtų susidurti apie 180 tūkstančių gyventojų. Apie 80 proc. retų ligų yra genetinės kilmės.

Retų ligų dienos minėjimą kartu su Vilniaus miesto savivaldybe inicijuoja Seimo Neįgaliųjų teisių komitetas ir Lietuvos retų ligų aljansas. Retų ligų dienos proga Seime organizuojama konferencija „Genetikos revoliucija – ar esame pasiruošę būti vieni iš lyderių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių