Quantcast

Šeimų sąjūdis į protestą žada rinktis bet kokiu atveju

  • Teksto dydis:

Šeimų sąjūdžiui neduotas leidimas mitinguoti. Toks sprendimas priimtas Valstybės saugumo departamentui išvakarėse įspėjus savivaldybę apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus. Tuo metu mitingo organizatoriai atkerta: nepaisant sprendimo prie Seimo rugsėjo 10 d. rinksis vis vien.

Į Vilniaus savivaldybę ateina ne tik mitingo organizatoriai. Ateina ir pareigūnai – Vilniaus policijos vado pavaduotojas Mindaugas Stravinskas. 

Iš pradžių miesto valdžia užsidaro tik su policija. Netrukus pakviečiami prisijungti ir maršininkai. 

Sako, aptarė techninius klausimus. Bet, kad smurto nebus, sako užtikrinti negali. 

Kad toks protestas organizuojamas, žinia pasklidusi plačiai. Kai kurie jau nori išsisakyti. 

Bet Vilniaus savivaldybė leidimo rugsėjo 10-osios protestui nusprendžia neišduoti. 

Šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius tai vadina visuomenės audrinimu. Žada kreiptis į teismą. 

Kitas maršininkas Artūras Orlauskas sako, kad protestas vis tiek įvyks. 

Savivaldybė buvo neišdavusi leidimo ir Šeimų sąjūdžio protestui birželį, bet keli šimtai žmonių vis tiek susirinko. Tuomet maršininkai dėl neišduoto leidimo padavė savivaldybę į teismą ir jį laimėjo. 

Vienas iš savivaldybės argumentų – nesaugu. Valstybės saugumo departamentas išplatino pranešimą, kad protestai Lietuvoje darosi pavojingi. Padidėjo smurto tikimybė. VSD pastebėjo, kad pastaruoju metu tokie renginiai pritraukia ir politinio ekstremizmo propaguotojų, Kremliaus bei Minsko režimo rėmėjų ir smurtautojų.

Maršininkai atsako: visi protestai būna pavojingi. 

Savo reikalavimus maršininkai įteikė Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

Apie juos paklausta viena iš valdančiųjų lyderių Aušrinė Armonaitė atsako taip pat, kaip anksčiau Ingrida Šimonytė: „Bus kiti rinkimai, bus galima kitaip išsirinkti“. 

Kadangi jie protestuoja ir prieš galimybių pasą, vakar su V. Čmilyte-Nielsen maršininkai kalbėjosi lauke. Seimas į vidų neįleido.

Vilniaus savivaldybė įsileido. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Tai ne šeimų sąjūdis, o pasiutusių šunų ruja, jiems tik parujoti, pakaukti, paloti.

Romas

Romas portretas
aš prieš, kad šitie "maršššššininkai" naudotų žodį Šeima, Šeimų ir t.t. o gal nežino ką tai REIŠKIA ???...

Tyr.

Tyr. portretas
Man Arlauskas tai kloūnas nekelia pasitikėjimo ,aš jo įdėjomis netikiu.Lengvos duonos užsimanė,daro kelią į seimą.Tačiau žmonių lūkesčių,nepasitenkinimo yra daug ,seimas ir vyriausybė ,ir visi valstybės tarnautojų vietose sėdintys nesiskaito su Lietuvos žmogum .Tauta pikta,nejaugi nesuprato į rinkimus neatėjo didesnė žmonių dalis,rinkimai turėjo būti neužskaityti ir seime turėjo likti tie patys, kol karantinas,kol visi ribojimai baigsis.Kas atsitiko,užgrobė seima,nors neturėjo teisės,nebuvo rinkimų reikalingo balsų skaičiaus.Tai štai kokie seime,nebus tvsrkosė kol šitie,nesveiki sėdės.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių