Quantcast

Šeimos Kredito Unija pataria, kaip paruošti sodo namelį šiltajam sezonui

  • Teksto dydis:

Vis sparčiau artėjant šiltajam sezonui ir pavasariškų iškylų metui, sodo namelių savininkai skuba patikrinti savo turtą po žiemos. Ne paslaptis, kad vos vienas kitas sodo namelis yra šildomas, tad žiemą sodai lieka tušti iki pat pirmųjų pavasario savaičių. Tad jei iškylų sode sezoną ketinate atverti artimiausią šiltą savaitgalį, pravartu būtų apžvelgti namelio ir aplinkos prie jo būklę dar prieš vykstant poilsiauti.

Šeimos Kredito Unija dalijasi patarimais, kaip greitai ir sklandžiai užtikrinti geriausią patirtį sode pavasarį.

Patikrinkite sodo technikos būklę

Sodo namelis atrodys dailiai ir jaukiai tik jei šalia esanti aplinka bus sutvarkyta ir išpuoselėta. Būtent todėl darbus pradėti verta nuo turimos technikos apžiūros. Pradėkite nuo mažiausių sodo ir daržo įrankių. Patikrinkite sekatorių, žirklių, rankinių kastuvėlių ir grėbliukų bei kitų žemės purenimo įrankių dalis, sutvirtinimo vietas.

Jei pastebite rūdžių ar sunkiai judančių detalių, pasirūpinkite jų būkle ar įsigykite naujų įrankių, kurie užtikrins sklandų darbą ir nekels pavojaus susižeisti. Labai svarbu apžiūrėti ir kastuvus, semtuvus bei grėblius. Įsitikinkite, kad jie tinkamai atlieka savo funkcijas ir nesukels nepatogumo naudojant kasdien. Savo ruožtu, itin svarbu patikrinti ir žoliapjovių, vejapjovių ir būklę.

Sutepkite judančias dalis specialiu tepalu, patikrinkite jungtis, pakeiskite valo ritę. Šeimos Kredito Unija taip pat pataria kruopščiai įvertinti nors ir patikimų, bet ilgamečių žoliapjovių, vejapjovių bei kitos technikos būklę. Gali būti, kad atėjo laikas atsinaujinti ir arsenalą papildyti inovatyviomis technologijomis. Pravartu pasidomėti ir žolės pjovimo robotais, kurie pasirūpins dailia veja be didelių pastangų.

Šeimos Kredito Unijos nuotr.

Kruopščiai apžiūrėkite šildymo ir ventiliacijos įrenginius

Dar vienas svarbus aspektas, kurį turėtų įvertinti kiekvienas sodo namelio šeimininkas – ortakių praeinamumas ir šildymo, šaldymo bei ventiliacijos įrenginių būklė. Patikrinkite, ar oras tinkamai kondicionuojamas, ar į patalpas nesklinda dulkės bei kiti nešvarumai. Nuvalykite ortakių ir kondicionierių angas drėgna šluoste, galite į pagalbą pasitelkti universalų valiklį. Tokia priežiūra užtikrins, kad oras namelyje bus švarus ir gaivus. Taip pat derėtų kruopščiai apžiūrėti ir ortakių vidų.

Čia dažnai apsigyvena grybelis ir pelėsis, kuris gali lemti kvėpavimo takų sutrikimus bei kelti įvairias alergines reakcijas. Jei pastebėjote pilkų, žalsvų ar juodų dėmių ventiliacinėse angose ar vamzdžių prieigose, įsigykite specialių pelėsių naikinimo priemonių, kurios užkirs kelią jo plitimui.

Jei sodo namelyje esate įsirengę šildymo siurblį ar katilą, nepamirškite patikrinti ir jo būklės, įsitikintikite, kad viskas veikia sklandžiai ir nekelia jokios grėsmės jūsų turtui.

Pasirūpinkite lauko baldais

Ne mažiau svarbu pasirūpinti ir sodo lauko baldais. Jei laikote juos pačiame namelyje, sandėliuke ar pastoginėje, nuvalykite susikaupusias dulkes ir kitus nešvarumus. Pagalvėles ir apmušalus galite išplauti skalbimo mašinoje ar praskalauti aukšto slėgio plovimo įrenginiu. Taip pat nepamirškite patikrinti, ar šaltuoju sezonu neatsirado skylių, medžiagos išdilimo ar prairimo požymių. Susidėvėjusias detales pravartu susiūti, suklijuoti ar pakeisti naujomis – taip užtikrinsite saugų ir malonų poilsį sode.

Tik kruopščiai apžiūrėję visą sodo namelio aplinką ir svarbiausius elementus šiltąjį sezoną galėsite sutikti be rūpesčių, o visa šeima galės mėgautis iškylomis išpuoselėtame sode.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių