Quantcast

Šeimoms – formalus dėmesys, bet ne nuoširdus bendravimas

Sostinės Europos aikštėje – orkestro grojamas maršas, pūsti šokėjų sijonai ir balionų puokštės. Taip Vilnius šventė Tarptautinę šeimos dieną. Politikai rėžė sveikinimo kalbas, tačiau pabendrauti su šeimomis taip ir nesiryžo.

Sūnų ir dukrą jau užauginusi ir seniai į savarankišką gyvenimą išleidusi vilnietė Aldona Lukšienė šiuo metu globoja keturiolikmečius dvynius – Edgarą ir Ernestą Drumskius. Kol pateko į A.Lukšienės rankas, berniukai augo Vilniaus 1-uose globos namuose. Moters ir vaikų keliai susikirto prieš penkerius metus. „Man juos davė Dievas“, - švelniai žiūrėdama į Edgarą sakė 60 metų moteris. Šaliku ji vis nubraukdavo susikaupusias ašaras – padėka iš mero Viliaus Navicko lūpų jai labai paglostė širdį.

„Maniau, kad tokie dalykai niekam nerūpi, niekas tokių žmonių kaip aš nepastebi. Klydau. Labai gera, kai įvertina tavo darbą“, - prisipažino du globotinius auklėjanti A.Lukšienė.
„Ji labai gera. Net kitose (biologinėse – red. past.) šeimose mamos nebūna tokios geros. Esame viskuo aprūpinti. Ji ir moksluose mane patempė“, - gražius žodžius globėjai bėrė Edgaras.

„Kai pasiėmiau berniukus, vaikų namų direktorė sakė: „Ilgai tu jų neišlaikysi“. Padykę labai buvo. Tačiau nepasidaviau: pradžioje labai vargome, bet dabar viskas puiku“, - sprendimo priglausti du paauglius A.Lukšienė nesigaili.

Penktadienį Europos aikštėje padėkos raštus ir dovanų gavo kelios dešimtys į A.Lukšienę panašių šeimų. Vienos pagerbtos už tai, kad prisiėmė atsakomybę už svetimus vaikus, kitos – kad susilaukė daugiau nei trijų biologinių vaikų.

„Be jūsų mes Tūkstantmečio nešvęstume“, - kalbėjo Vilniaus meras V.Navickas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys atkreipė dėmesį, kad daugiavaikės šeimos yra pavyzdys kitoms. „Jos atstatys tikėjimą šeimos institutu. Tik jų dėka išliks lietuvių tauta, kalba ir kultūra“, - įsitikinęs R.Dagys.

Tačiau politikai nesugebėjo išsiveržti iš formalių kalbų rėmų. Grojant Vilniaus Broniaus Jonušo vardo muzikos mokyklos vaikų orkestrui, V.Navickas ir R.Dagys šnekučiavosi tarpusavyje. Pabendrauti su šeimomis ir vaikais politikai taip ir nepriėjo.


Šiame straipsnyje: šeimos dienašeimos šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių