Quantcast

Seimo komitetas prašo valdžios išvadų dėl metro Vilniuje

Seimo Ekonomikos komitetas prašo Vyriausybės ir Vilniaus valdžios išvadų dėl metro projekto sostinėje. Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį.

„Visi klausimai, kuriems reikia didelių investicijų, atiduodami vertinti Vyriausybei. (...) Reikia įsitraukimo ir Vilniaus savivaldybės, ir jos pozicijos dėl tokio infrastruktūros objekto statybos“, – BNS sakė laikinasis komiteto vadovas konservatorius Dainius Kreivys. 

Seimas yra pradėjęs svarstyti trijų dešimčių parlamentarų iš įvairių frakcijų siūlymą Vilniaus metro projektą pripažinti ypatingos valstybinės svarbos. Be to, Vyriausybė skubinama pradėti projekto įgyvendinimą.

Seimas 2018 metų rudenį priėmė Metropoliteno įgyvendinimo įstatymą ir sudarė sąlygas privatiems investuotojams imtis metro statybų. Metro statybų reglamentavimas įsigaliojo šių metų pradžioje.  

Metro rėmėjai yra sakę, kad Vilniuje nusprendus tiesti metro, būtų atvertas kelias šimtų milijonų eurų vertės investicijoms, jis Vilnių išlaisvintų iš kamščių.

Tačiau metro kritikai teigė, kad statybos neatsipirks, metro naudosis nedaug žmonių, statybos pakenks paveldui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėdos liberastai pusę limono paklojo saviems už "studiją" ar reikia klaipėdai tramvajaus....pasitarė prie alaus bokalo, babkes pasidalino ir nusprendė, kad nereikia.

Įtartinai spirga

Įtartinai spirga portretas
Kažkieno kišenė tų pinigų ilgisi, kad net gerklę smaugia? Reikia skubiai sutvarkyti, kol savi valdžioje? Nei archeologų, nei SĄŽININGŲ paveldo, architektūros specialistų, nei NE DVARO istorikų konsultacijų, išvadų nereikia? Ir prokuratūra tyli?

Anonimas

Anonimas portretas
oba pandemija,krize ekonomine lt ir stai milijardiniai projektai babkems skalbti is biudzeto
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių