Quantcast

Seime vyko tradicinės šachmatų varžybos „Seimo taurė – 2012“

Šeštadienį Seimo Parodų galerijoje vyko tradicinės šachmatų varžybos „Lietuvos Respublikos Seimo taurė – 2012“, skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 22-osioms metinėms paminėti.

Prie šachmatų lentų galvas laužė per 30 komandų. Šiais metais dalyvių skaičius perkopė 160. Varžybose, kaip įprasta, dalyvavo ne tik vyresnio amžiaus (vyriausiam dalyviui - 80 metų) ir didelę patirtį turintys asmenys, bet ir vaikai. Jauniausiam jų - šešeri.

Varžybų programą sudarė keli turnyrai: Seimo taurės vaikų ir jaunučių (gimusių 1998 m. sausio 1 d. ir vėliau) ir suaugusiųjų; Seimo taurės didžiojo finalo ir mažojo finalo; simultanas su tarptautiniu meistru. Į Seimo taurės didįjį finalą pateko Seimo taurės suaugusiųjų turnyro, vaikų ir jaunučių turnyro nugalėtojai ir šachmatininkas, geriausiai sužaidęs simultaną su meistru. Seimo taurės mažajame finale kviečiami žaisti į Seimo taurės didįjį finalą nepatekę Seimo taurės turnyrų dalyviai, simultane žaidę šachmatininkai.

Seimo taurės didžiojo finalo nugalėtojas apdovanotas pereinamąja Seimo taure; Seimo taurės mažojo finalo nugalėtojas – „Vilties“ taure; komandai, užėmusiai pirmą vietą Seimo taurės turnyro komandų įskaitoje, įteikta pereinamoji Seimo kanclerio taurė; vaikų ir jaunučių turnyro nugalėtojui atiteko du prizai: tradiciškai įteikiama Signatarų taurė ir Europos Parlamento nario Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Saudargo įsteigtas apdovanojimas – kelionė su treneriu į Europos Parlamentą.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių