Quantcast

Seimas panaikino teisėjo R.Skirtuno neliečiamybę

Seimas panaikino kyšio paėmimu įtariamo Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno teisinę neliečiamybę.

Prieš nebuvo nei vieno

Antradienį plenariniame posėdyje Seimo laikinosios komisijos vadovas Vaidotas Bacevičius pranešė, kad ši komisija, išnagrinėjusi generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą panaikinti R.Skirtuno neliečiamybę, nusprendė jį tenkinti.

Komisija sprendimą priėmė susipažinusi su Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų pateikta informacija apie įtarimus dėl R.Skirtuno padarytos nusikalstamos veikos, taip pat paties teisėjo paaiškinimus.

Balsuodami komisijos nariai nusprendė siūlyti Seimui tenkinti pateiktą D.Valio prašymą panaikinti teisėjo R.Skirtuno neliečiamybę „pilna apimtimi“, tai yra leisti jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, nors teisėjas prašė netaikyti jam suėmimo kardomosios priemonės.

Seimo plenariniame posėdyje už komisijos išvadą dėl R.Skirtuno neliečiamybės panaikinimo balsavo 106 parlamentarai, prieš nebuvo nei vieno, susilaikė vos vienas Seimo narys.

Įtariamas 30 tūkst. litų paėmimu

R.Skirtunas antradienį informavo Seimą negalįs dalyvauti plenariniame posėdyje, todėl paprašė svarstyti klausimą be jo.

Teisėjas anksčiau neprieštaravo, kad neliečiamybė būtų panaikinta. R.Skirtunas taip pat pranešė, kad yra numatęs atsisakyti teisėjo mantijos: „Teisėjo darbą aš jau atidirbau. Nenorėčiau arba negalėčiau dirbti toliau teisėjo darbo, kad ir kaip pasibaigtų bylos nagrinėjimas“.

Šis Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų kyšį už teigiamą sprendimą vienoje baudžiamojoje byloje.

Informaciją apie teisėjo R.Skirtuno neteisėtą veiką STT agentai gavo iš Policijos departamento.

Laukiama Teisėjų tarybos sprendimo

Informacija apie teisėjo R.Skirtuno galimai padarytas nusikalstamas veikas buvo pateikta Prezidentei Daliai Grybauskaitei, taip pat Teisėjų tarybai bei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai.

Teisėjų taryba kol kas negalėjo svarstyti Prezidentės prieš kelias savaites pateiktą kreipimąsi dėl R.Skirtuno atleidimo iš užimamų pareigų, nes teisėjas vis serga ir praneša negalįs atvykti į Tarybos posėdį informuoti apie visas aplinkybes.

D.Grybauskaitė pareiškė, kad pakanka informacijos, jog jis pažeidė teisėjų etiką.

Po Seimo sprendimo panaikinti R.Skirtuno neliečiamybę šis kol kas formaliai tebevilki teisėjo mantiją. Tačiau po to, kai Teisėjų taryba apsvarstys Prezidentės prašymą ir jam pritars, valstybės vadovė galės pasirašyti dekretą dėl R.Skirtuno atleidimo iš teisėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Ten veikia gerai sustyguotas pinigų vogimo fabrikas, kurio pavadinimas "Tiesa ir teisingumas". Jo konvejeriai veikia taip: gudručiai vagia PVM, advokatai-inkasatoriai neša kietai įvyniotus paketus, bylų paskirstymo kompiuteris kažkodėl kaip tyčia užstringa, miklios rankelės patvarko paskirstymą taip, kad tokios bylos atitektų kietai įvyniotų paketų gavėjams, gudručiai išteisinami, pagrobtas PVM lieka gudručiams, o jo dalis - paketų gavėjams. Galutinis rezultatas - visi mokesčių mokėtojai sumoka iš savo kišenių už tokį "teisingumą" šio fabriko sumanytojams. Teismų vadovai, juos kontroliuojantys politikai tyli. Šių "fabrikų" vadovai tą tylą supranta kaip pritarimą, todėl kasmet didina "produkciją".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių