Quantcast

Savižudybių prevencijos dieną – dviračių žygis Vilniuje

  • Teksto dydis:

Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos proga šeštadienį Vilniuje rengiamas dviračių žygis „Tau – minutė, kitam – gyvenimas“.

Tai šių metų Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos šūkis. Juo siekiama parodyti, kad kiekvienas gali padėti žmogui, turinčiam minčių apie savižudybę ir kartais tam gali užtekti tik minutės, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulyje kasmet nusižudo apie 800 tūkst. žmonių, tai yra viena savižudybė įvyksta kas 40 sekundžių. Tikėtina, kad per metus iš gyvenimo pasitraukti bando dar bent 25 kartus daugiau asmenų.

Lietuvoje per metus nusižudo apie 900 žmonių.

„Kviečiame visus atkreipti dėmesį į savo aplinką ir dėmesingai pasikalbėti su žmonėmis, kuriems galbūt reikia pagalbos. Šią dieną simboliškai susijungsime su tais, kurie visame pasaulyje dirba dėl bendro savižudybių prevencijos tikslo“, – rašoma pranešime.

Žygį organizuoja Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuras kartu su Vilniaus visuomenės sveikatos biuru, Jaunimo linija, Vaikų linija, Krizių įveikimo centru, Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos skyriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių