Quantcast

Savivaldybės pareigūnai su policija dalysis vienu automobiliu

Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu (VPK). Nuo šiol policijos pareigūnai mieste patruliuos kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio darbuotojais.

Užsimojo susidoroti su girtuokliais

Sutartis tarp policijos ir savivaldybės tapo sudedamąja akcijos „Vilnius – mano namai“ dalimi. Šia sutartimi siekiama efektyviau rūpintis gyventojų saugumu, ypač telkiamasi aršiai kovai prieš teršėjus ir girtuokliaujančius viešose miesto vietose.

„Bendradarbiavimas tarp savivaldybės ir policijos būtinas, nes be savivaldybės ir gyventojų pagalbos policija negali efektyviai vykdyti jai pavestų funkcijų. Ypač dabar, kai galimybės ribotos, kai visi skaičiuojame savo resursus“, - sakė VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.

„Dėl bendradarbiavimo sutarties darbas turėtų paspartėti. Dabar policija turi daugiau teisių negu mūsų pareigūnai. Pavyzdžiui, savivaldybės darbuotojai negali sulaikyti pažeidėjo, o policijos pareigūnai vietoje nesurašinėja pažeidimo protokolų. Jie asmenis gabena į komisariatus. Dabar darbas paspartės, nes policijos ir mūsų pareigūnai patruliuos kartu. Policija galės sulaikyti viešoje vietoje girtuokliaujantį asmenį, o mūsų pareigūnai jam išrašys pažeidimo protokolą“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Patruliuos karščiausiose taškuose

Bendras patruliavimą planuojama vykdyti savaitgaliais: penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Paprastai patruliuos du ekipažai, tačiau, priklausomai nuo situacijos, policijos pareigūnų į įvykio vietą gali būtų iškviesta ir daugiau. Didžiausias dėmesys bus skiriamas tvarkos pažeidėjų susibūrimo vietoms, kurių šiandien mieste užfiksuota apie 160. Tose vietose ketinama ne tik suintensyvinti patruliavimą, bet ir įrengti geresnį apšvietimą ir vaizdo kameras.

Viešosios tvarkos skyriuje šiandien dirba apie 20 pareigūnų, policijos gretose jų apie 2 tūkst.

Tokio pobūdžio sutartis dėl bendro patruliavimo tarp savivaldybės ir policijos sudaroma pirmą kartą. Tačiau šios dvi institucijos yra pasirašę ir daugiau sutarčių, kuriomis siekiama užtikrinti griežtesnę tvarką, gyventojų saugumą, nusikaltimų prevenciją.

Ateityje savivaldybė sieks, kad jos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai įgytų daugiau teisų. Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius akcentavo, kad savivaldybė galėtų rūpintis ne vietoje paliktų automobilių, bešeimininkių ir nenaudojamų transporto priemonių nutempimo, greičio ribojimo mieste problemomis. Norėdama ant savo pečių perkelti šių nusižengimų kontrolę, savivaldybė ketina inicijuoti ir kai kurių šalyje galiojančių įstatymų pataisas Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių