Quantcast

Savivaldybė patalpas verslui išnuomojo su gyventojais

Vilniaus savivaldybė, nesugebanti atsiimti ginčytinų patalpų Stiklių gatvėje, jas išnuomojo su visais gyventojais. Verslininkams už tai suteikta lengvata – nereikės mokėti nuomos mokesčio.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Ekonomikos ir finansų bei Miesto plėtros komitetams svarstyti pateiktas projektas patalpų Stiklių g. 5 nuomotoją atleisti nuo nuomos mokesčio. Šiuo klausimu savivaldybės taryba turės apsispręsti jau trečiadienį. Paaiškėjo, kad verslininkas, prestižinių senamiesčio restoranų „San Marco“ bei „Divino“ savininkas Adolfas Žadeikis, tokią nuolaidą gavo ne šiaip sau. Jam išnuomotose patalpose iki šiol gyvena buvęs Seimo narys Eduardas Šablinskas ir dar keli asmenys, kurie išsikraustyti nė neketina.

„Išsinuomojome patalpas, o įeiti į jas negalime. Tas patalpas užėmęs Šablinskas neatrakina durų, o laužti negaliu. Savivaldybė su juo pati bylinėjasi, tas pastatas yra probleminis, įsikėlusios, rodos, keturios šeimos, net nesudariusios sutarčių. Visus dokumentus pateikėme, o mums net projektavimo sąlygų neišdavė“, – keistą situaciją trumpai apibūdino patalpas išsinuomojęs verslininkas Adolfas Žadeikis.

Apie tuomečio parlamentaro E.Šablinsko tariamas „butų aferas“ žiniasklaida rašė dar 2002 m. Kaip tuomet buvo skelbiama, E.Šablinskas „ne tik klastojo dokumentus, bet ir tolimus gimines įvardijo kaip artimus gimines, kad galėtų jiems parūpinti butus. <...> 1990 m. savo parašu E.Šablinskas pats sau skyrė butą Stiklių g. 5. Tas garantinis raštas išduotas neteisėtai ir dėl to, kad nebuvo Vykdomojo komiteto sprendimo“. Vilniaus savivaldybė, dienraščio teigimu, jau buvo kreipusis į įvairias institucijas ir net į tuometį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską, tačiau šis atsakė, kad tai savivaldybės reikalas.

Vilniaus miesto savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius tvirtino, kad įmonę ketinama laikinai atleisti nuo mokesčio, nes ji investuos savo lėšas į remontą ir negalės pagal paskirtį naudoti patalpų. Tai esą yra įprasta praktika – remonto laikotarpiu nuomos mokestis nemokamas.

„Ši įmonė išsinuomojo patalpas konkurso būdu ir nuo nuomos pradžios tvarkė dokumentus, gavo reikiamus leidimus remontuoti patalpas ir pritaikyti jas veiklai. Savivaldybės interesas – kad būtų sutvarkytas pastatas ir jame vyktų veikla, kuri numatyta nuomos sutartyje. Kai įmonė pradės veiklą – ji nebus atleidžiama nuo nuomos mokesčio“, – kitokius argumentus nei nuomininko dėstė V.Grinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių