Quantcast

Savivaldybė dėl 6 mln. Lt skolos kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą

  • Teksto dydis:

Savivaldybė kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, kuris priėmė Savivaldybės skundą ir sustabdė ankstesnių teismų sprendimų vykdymą – sumokėti ‚Swedbankui“ 6 mln. Lt skolos už Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medicininę įrangą. Nors ligoninės steigėja jau kelerius metus yra Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), pastaroji savo biudžete lėšų išperkamajai nuomai nenumatė.

„Tikimės, kad  Sveikatos apsaugos ministerija šiuos finansinius įsipareigojimus perkels kitiems metams,  ir šis biurokratinis piniginis nesusipratimas bus baigtas“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Dar 2010 metais SAM perėmė ligoninę, jos turtą, o kartu ir išperkamąją nuomą už jį, tačiau trečius metus naudodamasi įranga, už kurią mokėjo Savivaldybė, SAM savo biudžete nesiruošia numatyti tokių išlaidų. Ginče dėl daugiau nei 6 mln. Lt finansinių įsipareigojimų teismai palaikė banko interesus, tačiau Savivaldybė turi galimybę įrodyti, kad už  kartu su Ligonine ir jos turtu prisiimtus finansinius įsipareigojimus turi atsakyti SAM.

Savivaldybė lauks galutinio ir neskundžiamo Aukščiausiojo Teismo verdikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių