Quantcast

Savivaldybė atmetė „Vichy“ parko pasiūlymą statyti baseiną

  • Teksto dydis:

„Vichy“ vandens parko pasiūlymas jo valdomame sklype statyti baseiną su badmintono ir tinklinio aikštynais reikalaujant, kad Vilniaus savivaldybė prisidėtų 3 mln. eurų, nebus svarstomas, sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

„Ne, šito pasiūlymo mes nelinkę realizuoti. Nes yra keli dalykai: tai yra privatus sklypas, kuris turi tam tikrą statusą ir savivaldybė įstatymiškai negali daryti investicijų į privatų verslą. Mes būtumėme už tai, kad jie realizuotų šį projektą patys, nes baseinų Vilniui trūksta. Palaikytumėme iniciatyvą, bet jų siūlomas finansinis modelis yra netinkamas“, - BNS sakė L.Kvedaravičius.

Jis sakė, kad „Vichy“ parkui sutikus projektą įgyvendinti savo lėšomis, savivaldybė galėtų prisidėti atleisdama įmonę nuo kai kurių mokesčių.

Šiuo metu savivaldybė su Vyriausybe derasi dėl kito baseino projekto finansavimo - tai turėtų būti baseinas savivaldybės sklype Fabijoniškėse, prie Abraomo Kulviečio mokyklos, kurį pastatyti, kaip anksčiau teigė meras Remigijus Šimašius, galėtų kainuoti apie 3 mln. eurų.

L.Kvedaravičius tikino, kad svarstoma, jog Vilniaus piniginis indėlis sudarytų 40 proc., tuo metu 60 proc. kainos galėtų finansuoti Vyriausybė bei galbūt kiti šaltiniai.

„Kreipėmės į Vyriausybę - ji kol kas atsakymo nedavė. Kai tik bus apsispręsta, kur ir kokia institucija bus įpareigota projektą vykdyti, bus aiškumas. Tikimės, kad atsakymas bus greitas, nes laikas tirpsta, o darbus reikia daryti“, - tikino vicemeras.

Jis tikisi, kad Lazdynų baseino rekonstrukcijos projektas turėtų būti baigtas iki šių metų pabaigos - jei statybų konkursas įvyktų kaip planuojama, statybos darbai galėtų prasidėti jau kitą rudenį.

„Įsivaizduokime situaciją: rudenį užsidaro Lazdynų baseinas, o tūkstantis žmonių, kurie ten plaukia, lieka be vandens. Artimiausias baseinas būtų tik Elektrėnuose“, - situaciją įvardijo L.Kvedaravičius.

Liepos pabaigoje „Vichy“ Vandens parkas savivaldybei pasiūlė kartu įmonės sklype statyti sporto kompleksą Vilniuje, kur būtų įrengtas baseinas, aikštelės badmintonui bei pliažo tinkliniui. Verslininkai nurodė, jog pageidautų, kad savivaldybė skirtų 3 mln. eurų, kuriuos buvo numačiusi projektui Fabijoniškėse, tuo metu „Vichy“ prisidėtų 1 mln. eurų. Sporto komplekse būtų įrengtas 25 metrų šešių takelių plaukimo baseinas, šešios aikštelės paplūdimio tinkliniui, dvylikos aikštelių badmintono kortai.

Įmonė taip pat žadėjo įsipareigoti skirti nemokamo laiko sportininkams treniruotis, taip pat neprašyti savivaldybės dotacijų. Tuo metu baseino lankytojams esą būtų užtikrintos tos pačios kainos, kokios šiuo metu yra Lazdynų plaukimo baseine.

R.Šimašius dar prieš šį pasiūlymą buvo sakęs, kad Vilniuje galėtų atsirasti du 25 metrų baseinai, vienas jų, prie A.Kulviečio mokylos - jau kitąmet.

Bendrovę "Vandens parkas" per įmonę "Show Alliance" valdo koncerno „Icor“ akcininkė „Lag&D“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių