Quantcast

Savanorė V.Iljinych kaltinama sužalojusi dar vieną vilnietę

Vilniaus miesto trečiajam apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Didžiosios kovos apygardos 8-ojoje rinktinėje tarnaujanti savanorė Violeta Iljinych kaltinama sužalojusi dar vieną vilnietę.

Kaltinamajame akte teigiama, kad muštynės, kuriose V.Iljinych sumušė vilnietę, vyko sostinėje prie vieno naktinių klubų.
Nors jose dalyvavo ir daugiau žmonių, o įtarimai buvo pareikšti ir legendinio aktoriaus Donato Banionio anūkei Onai Barborai Banionytei, teigiama, kad savanorė buvo pagrindinė jų dalyvė. Kaip ją sumušusią merginą, akistatos metu V.Iljinych nurodė nukentėjusioji.

Pati V.Iljinych savo kaltę neigia. Pasak jos, tą naktį ji nebuvo prie klubo ir net negalėjo prie jo būti, nes šeštą ryto jai reikėjo į darbą.

Jei įtarimai pasitvirtins, 23 metų savanorei už nesunkų sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate dar atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame V.Iljinych pareikšti įtarimai dėl dalyvavimo skinų eitynėse.

Pernai kovo 11-ąją Gedimino prospektu ėję skinai dainavo užgaulias dainas. Pati V.Iljinych neneigia ėjusi kartu su skinais, tačiau teigia nieko nedainavusi ir tautinės nesantaikos nekursčiusi.

Gegužės 5 dieną Vilniaus trečiasis apylinkės teismas vėl sugrįš prie baudžiamosios bylos, kurioje savanorė kaltinama viešosios tvarkos pažeidimu bei rasinės neapykantos kurstymu.

Dainininkę ir televizijos laidos vedėją Berneen Candice Naidoo-Čereška užpuolusi V.Iljnych savo kaltės nepripažįsta.

Ji aiškino, kad kofliktą išprovokavo pati Berneen, prie Šv.Onos bažnyčios parodžiusi jai nepadorų gestą. Daininkinkę ji ketino sugėdinti, tačiau kai ši kilstelėjo butelį, stumtelėjo. Pasak V.Iljinych, kai mergina pradėjo rėkti, ji nenorėdama bereikalingų problemų, išvažiavo namo.


Šiame straipsnyje: IljinychBerneen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių