Quantcast

Savaitgalis festivalyje „Be2gether“ baigėsi

Trečiąkart Norviliškėsė prie Baltarusijos sienos griaudęs festivalis „Be2gethe" sekmadienį 16 val. užvėrė savo vartus.

Atsiliepimų iš festivalio dalyvių galima sulaukti įvairių: vieniems viskas tiko ir patiko, antriems trūko ne pseudo, bet iš tikrųjų pasaulinio garso atlikėjų, tretiems nuotaiką temdė oras, ketvirti rūgavo, kad vidurdienį dušuose jau nerado vandens, penktiems teko raukti nosis, kol iš prilytos pievos išsikapstė joje įklimpęs sunkvežimis, turėjęs išsiurbti tualetų turinį.

Tačiau festivalio organizatoriai visiems turėjo parengę pasiteisinimų. Techninių nesklandumą esą patiria kiekvienas festivalis - kas nedirba, tas neklysta.

„Be2gether“ scenose pasirodžiusios grupės galbūt ir ne visiems buvo žinomos ar girdėtos, tačiau vertos dėmesio, nes groja kokybišką muziką.

Niurzgantiems dėl lietaus atšaunama: „Nėra blogo oro, tik netinkama apranga“. Vis dėlto panašu, kad dauguma festivalio dalyvių lietui buvo pasiruošę iš anksto - Norviliškių pievoje mirgėjo įvairiaspalviai botai. Tai - pagrindinis šių metų festivalio apavas. Galvas nuo lietaus žmonės slėpė po šiaudinėmis kepurėmis, perukais ar net statybininkų šalmais.

Festivalio nuotaika - pozityvi. Šeštadienį stojus giedresniam ir šiltesniam orui svečiai nepabūgo net purvo vonių. Aktyviojoje festivalio zonoje buvo ką veikti: ten laukė skulptūrų parkas, futbolo ir tinklinio aikštelės, tapybos kampelis, gatvės šokių scena, kinas po atviru dangumi, „Gyvoji biblioteka“, kitos pramogos. Festivalio scenoje dainavo pusšimtis muzikos atlikėjų ir grupių iš viso pasaulio, veikė 39 meno ir pramogų erdvės.

Šalčininkų rajone esančioje Norviliškių pilies teritorijoje pirmasis „Be2gether“ festivalis surengtas 2007 m. Tada jį aplankė 8 tūkst. svečių, pernai - 12 tūkst.

Kiek lankytojų sulaukė šiųmetis festivalis, organizatoriai dar nesuskaičiavo, nes bilietų į jį buvo galima įsigyti ir festivalio metu.

„Be2gether“ pagrindinio organizatoriaus verslininko Giedriaus Klimkevičiaus teigimu, idėja atverti Lietuvos ir Baltarusijos sieną išliko ir net sutvirtėjo. Šiemet į trečiąjį festivalį Baltarusijoje buvo parduota 2 200 bilietų, kai pernai - tik 500.

G.Klimkevičius dienraščiui yra sakęs, kad visas festivalio biudžetas siekia apie 2,5-3 mln. litų. 500 tūkst. litų šiam komerciniam renginiui Vilniaus miesto savivaldybė jau skyrė. Dar beveik 300 tūkst. litų žadama atriekti, biudžete atradus lėšų. Komercinis festivalis „Be2gether“ yra įtrauktas į „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ programą.


Šiame straipsnyje: Be2gether

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių