Quantcast

Savaitgalį Vilniuje – stipriausių šachmatų klubų mūšis (programa)

Šį savaitgalį išaiškės Lietuvos šachmatų klubų lygos nugalėtojai. Šachus ir matus kovo 14-15 d. profesionalūs šachmatininkai dalys šiuolaikiniame prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

Čia intelektualaus žaidimo gerbėjai galės stebėti 2008 m. Lietuvos čempiono, tarptautinio didmeistrio Aloyzo Kveinio mestą iššūkį 15 priešininkų simultane. Nustebinti žadama ir metro aukščio šachmatų figūromis, kurias bus galima dėlioti didžiojoje šachmatų lentoje ant prekybos centro grindų.

„Lygos finalas, kur susirungs geriausieji, atskleis ne tik gražią kovą, bet ir žmogaus neribotas vaizduotės bei intelekto galimybes. Juk šachmatai – daug proto įtempimo ir pastangų reikalaujanti sporto šaka, kurioje pergalę lemia ne raumenų masė, o smegenų vingiai“, –  sakė finalines kovas organizuojančios šachmatų lygos direktorius Virginijus Grabliauskas.

Anot jo, žiūrovams didžiausia intriga turėtų būti didmeistrio simultanas, galintis trukti ilgas valandas. Vienu metu A.Kveinys ketina kovoti su 15 priešininkų, vaikščiodamas nuo lentos prie lentos ir paeiliui darydamas ėjimus.

Dalyvauti simultane pakviesti ir žinomi Lietuvos žmonės – seimo nariai Julius Sabatauskas, Gintaras Songaila, Juozas Olekas, Nepriklausomybės akto signatarai Algirdas Saudargas ir Jonas Pangonis, Lietuvos banko ekonomistas Raimondas Kuodis.

Ne mažiau atkakliose Lietuvos šachmatų lygos finalinėse kovose bus varžomasi dėl kelialapių į Europos klubų taurę. Juos iškovoję dvi vyrų ir viena moterų komandos rudenį vyks į Makedoniją atstovauti savo klubams. Favoritais laikomos Vilniaus šachmatų ir bridžo klubo „Nacionalinė šachmatų lygos“, Kauno „Margirio“ ir Plungės „Bokšto“ komandos.

Lietuvos šachmatų lygos varžybos organizuojamas jau ketvirtą kartą. Sezono metu dešimt aukščiausios lygos komandų sužaidžia devynis ratus.

Šachmatų lygos finalinių kovų programa:
Šeštadienis (kovo 14 d.)
• 13 val. Iškilmingas finalinių kovų atidarymas
• 13-18 val. Aštuntasis Lietuvos šachmatų lygos ratas
• 13.30 val. Didysis simultanas su 2008 m. Lietuvos šachmatų čempionu, tarptautiniu didmeistriu Aloyzu Kveiniu
Sekmadienis (kovo 15 d.)
• 13-18 val. Devintasis Lietuvos šachmatų lygos ratas
• 18 val. Iškilmingas lygos uždarymas ir prizininkų apdovanojimas


Šiame straipsnyje: šachmatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių