Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį Vilniuje - smurto banga

2009-06-22 13:34
Savaitgalį Vilniuje - smurto banga
Savaitgalį Vilniuje - smurto banga / Scanpix nuotr.

Savaitgalį Vilniaus mieste įvykdytos 34 vagystės, užregistruoti 6 plėšimai, 2 turto sugadinimo ar sunaikinimo atvejai, 1 viešosios tvarkos pažeidimas. Padaryti 4 nusikaltimai žmogaus sveikatai, rasta 20 lavonų. Užregistruoti 22 eismo įvykiai, už administracinius teisės pažeidimus nubausti 460 asmenų, taip pat 24 neblaivūs vairuotojai. Policijos pareigūnai vyko raminti 26 šeimyninių ginčų, į nakvynės namus „Sala“ pristatė 20 asmenų.

Birželio 20 d. apie 1 val. gautas Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojos pranešimas, kad dėl veido, krūtinės 1-ojo laipsnio nudegimo kreipėsi pilietis L. S. (gim. 1988 m.). Jaunuolis aiškino, kad apsidegino aušinimo skysčiu. Nukentėjusysis paguldytas į 4-ąjį chirurginį skyrių.

Tą pačią naktį, apie 1.22 val., Žolyno g. iš penkto aukšto iškrito vaikinas. Jis nuvežtas į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę ir paguldytas į ortopedinį traumatologijos skyrių. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

10.20 val. į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninę dėl galvos sumušimo ir dešinės pėdos 4-ojo piršto lūžio atvežta 1988 m. gimusi U. M. R. Mergina aiškino, kad Vilniaus g. prie Vilniaus mokytojų namų ją sumušė nepažįstami asmenys. Suteikus medicininę pagalbą mergina paleista namo.

Sekmadienį apie 8.15 val. Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės medikai pranešė, kad birželio 20 d. prieš pat vidurnaktį GMP brigada atvežė iš Naujosios Vilnios sumuštą pilietį V. V. (gim. 1971 m.). Vyras sakė, kad prie Žalgirio gamyklos jį sumušė nepažįstami vaikinai. Nukentėjusiajam diagnozuota galvos sumušimas, smegenų sutrenkimas. Po suteiktos medicininės pagalbos jis išleistas namo.

Apie 9.40 val.  pas medikus atvyko pilietis V. V. (gim. 1969 m.), kuris aiškino, kad birželio 19 d. apie 23 val. buvo užpultas Šaltkalvių g., prie parduotuvės ,,Maxima“. Nukentėjusiajam diagnozuota krūtinės sumušimas, abiejų plaštakų pjautinės žaizdos. Po suteiktos medicininės pagalbos išleistas į namus.

Dėl galvos sumušimo apie 19.30 val. į medikus kreipėsi pilietis M. S. (gim. 1988 m.). Jis medicinos personalui aiškino, kad naktį, apie 3 val., Vilniaus g. jį sumušė nepažįstami asmenys.

Sekmadienio vakarą, apie 20 val., į butą Jeruzalės g. įsiveržė keturi vaikinai. Panaudoję fizinį smurtą, jie sumušė pilietį D. P. (gim. 1988 m.), atėmė 20 litų ir asmens tapatybės kortelę.