Quantcast

Savaitgalį Vilniuje – ekskursijos troleibusais, autobusais, dviračiais ir pėsčiomis

  • Teksto dydis:

Kokie filmai buvo sukurti Vilniaus Fabijoniškių ir Šeškinės rajonuose? Kur Naujamiestyje galima rasti galeriją po atviru dangumi? Kokias paslaptis saugo anapus geležinkelio įsikūrę Naujininkai? Norintys rasti atsakymus į šiuos klausimus kviečiami sekmadienį važiuoti Vilniaus viešojo transporto autobusais ir troleibusais.

Tądien minimos Turizmo dienos proga miesto viešuoju transportu keliaus gidai, kurie keleiviams pasakos apie istorijas, kurias slepia pro langą matomi vaizdai. 

Tai – dalis visą savaitę vykstančios Vilniui skirtos pažintinės programos. Nuo antradienio vykstančiose nemokamose ekskursijose mažiau turistiniuose rajonuose – Pavilnyje, Vilkpėdėje, Viršuliškėse ir kituose – jau įvyko keturiasdešimt ekskursijų, kuriose dalyvavo daugiau nei 1000 žmonių. Turistinė dvasia įvairiausių miesto rajonų neapleis ir savaitgalį – juos aplankys dar antra tiek ekskursijų su profesionaliais gidais.

Saulėtą savaitgalį vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami po miestą keliauti dviračiais bei išbandyti mažiau įprastų formų ekskursijas, kurios vyks sutemus arba baigsis ypatinga vakariene. Šioms kelionių agentūrų parengtoms ekskursijoms galios specialios kainos. Iš toliau atvykstančių turistų lauks sostinės viešbučiai, paruošę specialius pasiūlymus, prie jų prisijungė ir restoranai. Turistinį savaitgalį turiningai užbaigti padės sostinės viešbučiai, kurių lankymas sekmadienį bus nemokamas.

Įprasta kelionė sostinės viešuoju transportu sekmadienį pavirs pažintine. 11-ojo, 89-ojo ir 3G maršrutų autobusai bei 2-ojo maršruto troleibusais keliaus profesionalūs gidai, kurie keleiviams pasakos istorijas, susijusias su pro langus slenkančiais vaizdais. 11-ojo maršruto autobusas nubrėš nuo Vingio parko iki Užupio krantų besidriekiantį „Žaliąjį maršrutą“. Centro gatvėmis vingiuojantis 89-ojo maršruto autobusas parodys ikoninius, kiekvienam turistui privalomus pamatyti Vilniaus objektus – Gedimino pilį, Arkikatedrą, Aušros vartus ir modernųjį MO muziejų.

Greitasis 3G autobusas nuveš į toliau nuo centro esančias Fabijoniškes, Šeškinę, o gidas papasakos, kokie filmai buvo sukurti šiuose rajonuose. Vilniaus studentų mėgstamas 2-ojo maršruto troleibusas, nuo studentų miestelio Saulėtekyje per Antakalnį ir centrą keliaujantį į Geležinkelio stotį, pristatys „Istorinį maršrutą“. Sekmadienį ryte vyks po dvi kiekvieno maršruto ekskursijas, prie jų bus galima prisijungti bet kurioje stotelėje.

Turizmo dienos renginius organizuoja „Go Vilnius“ ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių ir turizmo skyrius. Didelis dėmesys bus skiriamas saugumui, renginių dalyviams rekomenduojama laikytis saugaus atstumo, uždarose patalpose dėvėti kaukes. Išsamią programą ir specialius pasiūlymus galima rasti interneto svetainėje www.govilnius.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
O kur keliones traukiniais?

Vilnius vilnieciams

Vilnius vilnieciams portretas
Tai autobusu ir troleibusu keliones vilnieciams turetu nemokamos buti. Kiekvienam prisiregistrqvusiam ir mokescius mokusiam vionieciui duotu nemokamas keliones, o visiems kaimieciams padaryti mokama transporta.aisku kad susikti valstieciai kaimieciai turetu rasti pinigu is biudzeto padaryti vilnieciams nemokama transporta vilnieciams. Taip pat vizas galetu ivesti vilnius kaimieciams ivaziuojantie,s, kad juos galima butu reguliuot lengviau. Ivaziavimas mokamas i miesta savo tranaportu taip pat cia padetu. Sakysime 40-50 euru uz ivaziavima kad neterstu oro, kai vilnieciams jis butu nemokamas. Valstieciu kaimieciu vyriausybe turetu rasti pinigu padengti vilnieciams mokesti.

Anonimas

Anonimas portretas
yvairiais budais platina uzkrata per susiburimus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių