Quantcast

Savaitgalį – antrasis pažintinis žygis po Vilniaus apylinkes

  • Teksto dydis:

„Ditmos projektai ir ko“ kartu su VšĮ „Sveikas miestas“ ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuru tęsia pažintinių žygių maratoną ir visus entuziastus kviečia į antrąjį pėsčiųjų žygį šį savaitgalį. Pirmasis žygis sulaukė daug dalyvių, tad organizatoriai tikisi, kad ir  antrajame žygyje norinčiųjų turiningai praleisti laiką bus taip pat gausus būrys. Šį kartą žygis vyks sausio 17 d. (šeštadienį) Vilnios slėnyje – Pavilnių regioninio parko širdyje.

Žygis bus pradedamas prie įėjimo į Markučių parką, nuo autobusų stotelės „Markučiai“. Sulaukę visų žygeivių, 10 val. bus skelbiamas žygio startas. Pėsčiųjų trasa prasidės Markučių parke (parkas sukurtas XIX amžiuje, kuris pasižymi ypatingai gražiu kraštovaizdžiu: parke esančiais tvenkiniais, augančiais medžiais). Tarp medžių skendinčioje kalvoje bus lankoma dvaro sodyba (istoriniuose šaltiniuose dvaras minimas jau XVI amžiuje), kurioje yra literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus. Toliau žygeiviai keliaus pro didingą Markučių ąžuolyną prie alkakalnio (kalva susijusi su baltiškąja religija ir mitologija, dažniausiai buvo naudojama kaip aukojimo vieta), taip pat aplankys ir Apolinaro akmenį (šis didelis akmuo įgavo tokį vardą, mat prie jo mėgdavo sėdėti vienas garsus menininkas).

Žygio trasa drieksis ir miškais, kuriais keliaujant bus pasiektas Žemutinis Pavilnys. Ten žygeiviai galės apžiūrėti vienintelį Lietuvoje akmenimis grįstą Tuputiškių serpantiną, kuris buvo nutiestas XX amžiuje. Serpantinas sujungia aukštutinį ir žemutinį Pavilnį. Nusileidę žemyn ir pasiekę Vilnelę, žygio dalyviai prieis Pūčkorių užtvanką. Kelionė bus tęsiama pažintiniu taku pro buvusios patrankų liejyklos griuvėsius, kurios iškasto vandens kanalo atkarpa bei masyvūs griuvėsiai byloja apie praeityje (maždaug prieš IV amžius) stovėjusį svarbų strateginį objektą, kuriame XVI amžiuje nulieta mažiausiai 364 patrankos. Vėliau bus lankomas ir  Vilnios slėnio pievoje esantis saulės laikrodis su išvaizdžiu mediniu stulpu ir akmeniniais stulpeliais žyminčias valandas.

Artėjant žygiui į pabaigą, žygeiviai bus kviečiami užkopti į Pūčkorių piliakalnį, nuo kurio atsiveria nepaprastai gražus Vilniaus apylinkių kraštovaizdis.

Visa žygio trasa siekia 7 kilometrus, kurią planuojama įveikti per 3-4 valandas.  Žygis bus baigtas pasiekus Pūčkorių autobusų stotelę.
Žinoma, visiems entuziastams rekomenduojama atvykti į žygį šiltai bei patogiai apsirengus.
Kaip ir per pirmąjį žygį, antrojo žygio metu taip pat vyks konkursas, kurio metu bus galima laimėti nuolaidą kelionei į kalnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aptverta spygliuota viela, Lietuva būtų panaši į konclagerį

aptverta spygliuota viela, Lietuva būtų panaši į konclagerį portretas
Darbo vietos kaina ES pakraščiuose. Palyginimas. ES pakraščiuose, kai darbdavys sumoka vienodą (parinktą) atlygį darbininkui į rankas, tai lietuviško ES pakraščio darbdavys yra priverstas sumokėti 3,62 karto (!!!!) didesnę mokestinę duoklę (gaujos valdžiai) nei vakarinio ES pakraščio darbdavys. Vakarinio ES pakraščio darbo vietos kaina: 83,29% – atlygis darbininkui į rankas; 16,71% – mokesčiai valdžiai. Lietuviško ES pakraščio darbo vietos kaina: 57,94% – atlygis darbininkui į rankas; 42,06% – mokesčiai bolševikinės kelių partijų gaujos valdžiai žarstyti. Vakarinio ES pakraščio darbo vietos kaina su MMA dydžiu, darbininkui tenkantis atlygis į rankas sudaro apie 92%. Išvada. Lietuvoje yra paraližuojama bet kokia veikla. Labai blogai

aptverta spygliuota viela, Lietuva būtų panaši į konclagerį

aptverta spygliuota viela, Lietuva būtų panaši į konclagerį portretas
Lietuvoje maisto ir daiktų kainos yra kaip Europos vakaruose, o algos ir pensijos yra bemaž keturis kartus mažesnės nei Europos vakaruose. Ši klaiki būsena priverčia Tautą evakuotis. Tai yra Lietuvos katastrofos priežastis. Valdančiųjų partijų lyderiai sutarė nuo spalio mėnesio didinti minimalią mėnesio algą (MMA) 35 litais, iki 1035 litų. Išvada. Tokiais tempais Lietuvoje didinama MMA susivienodins su Europos vakarų MMA per 873 metus!!! Laabai blogai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių