Quantcast

Per savaitę – du konteineriai drabužių

Nereikalingiems drabužiams surinkti skirti konteineriai pasiteisino – per savaitę nebeužtenka juos išvežti vieną kartą.

Pernai rudenį didžiuosiuose Lietuvos miestuose buvo pastatyti specialūs konteineriai, į kuriuos galima mesti labdarai skirtus drabužius. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija džiaugiasi, kad idėja tikrai pasiteisino ir konteinerių jau reiktų daugiau.

Vilniuje toks konteineris stovi prie prekybos centro "Akropolis" šiaurinio įėjimo. Konteineryje telpa apie 200–250 kg drabužių. "Iš pradžių planavome surinktus drabužius išvežti kartą per savaitę, bet pamatėme, kad vidury savaitės žmonės pradeda dėlioti drabužius aplink konteinerį, todėl dabar drabužiai išvežami du kartus per savaitę", – džiaugėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijoje už humanitarinę pagalbą atsakinga Dalia Reklaitienė.

Daugiausia labdaros atvežama savaitgaliais. Surinkti drabužiai išdalijami įvairioms organizacijoms ir žmonėms, turintiems paramos gavėjo statusą. "Tiesiog visiems, kuriems reikia", – sakė D.Reklaitienė. Organizacija svarsto galimybę pastatyti ir daugiau konteinerių.

Aukotojų aktyvumu džiaugiasi ir organizacija "Caritas". "Džiaugiamės, kad aukotojų ir geranoriškai nusiteikusių žmonių tikrai nemažėja. Jeigu vertintume privačių asmenų paramą daiktais, tai drabužiais remiama daugiausia. Žmonės, atnešantys drabužių, deklaruoja, kad jiems drąsiau nešti tiesiai į "Carito" skyrių, o ne į konteinerį. Tikriausiai tai lemia faktas, kad būtent pas mus vietoje ir dalijami drabužiai tiems, kuriems jų labiausiai reikia. Sako, kad žino, kam tie drabužiai bus panaudoti", – sakė Vilniaus arkivyskupijos "Carito" vadovas Linas Kukuraitis

Šuo metu labiausiai reikia sezoninių vyriškų drabužių, vaikiškų striukyčių. Tiek vaikams, tiek suaugusiesiems trūksta avalynės, reikia patalynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
o anglijoj du sykius i diena primeta pilnus

tomas

tomas portretas
Petrai :D pries kiek laiko taip buvo? :) juokini cia zmones..dabar i savaite vos 100kg prirenkam (is vieno)..ir tai tik salyginai gerose vietose.daug vagiu,konteinerius lauzo, pagauti beveik neimanoma :) nebent tuos tarakonus megejus, kurie tikisi lengvu pinigu.viskas ne taip jau saldziai atrodo kaip tu pakomentavai

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
daro bizni garantuotai,tik graziai sneka
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių