Quantcast

Saugos diržus sostinės vairuotojai vis dar pamiršta

Savaitę trukusios prevencinės akcijos metu Vilniaus apskrityje buvo nustatyta daugiau nei 400 žmonių, nesilaikiusių saugos  diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos.

Europos kelių policijos tinklo iniciatyva vasario 16-22 dienomis vyko prevencinė akcija, kuria buvo siekta priminti vairuotojams ir keleiviams apie būtinybę naudoti saugos diržus bei vaikams skirtas specialias sėdynes.

Vilniuje pareigūnai patikrino apie 2 tūkst. automobilių. Nustatyta 314 asmenų, nesilaikiusių saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos. 27 suaugę asmenys (tėvai ir kt.) vežė vaikus, pažeisdami Kelių eismo taisyklėse nustatytą vaikų vežimo tvarką. Nepaisant, kad informacija apie vykdomą priemonę buvo skelbiama žiniasklaidoje, kai kurie vairuotojai ir keleiviai ignoravo Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Policijos pareigūnų teigimu, galima pasidžiaugti, kad vis daugiau žmonių supranta saugos diržų bei vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo būtinybę, patys užsisega saugos diržus ir pasirūpina mažamečiais keleiviais.


Šiame straipsnyje: Saugos diržai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių