Quantcast

Saugant migruojančias varles, pradedamas riboti transporto eismas į Vingio parką

  • Teksto dydis:

Saugant migruojančias varles, nuo šeštadienio pradedamas riboti transporto eismas į sostinėje esantį Vingio parką.

Kaip praneša Vilniaus miesto savivaldybė, transporto eismas bent mėnesiui apribojamas į Vingio parką ir šalia jo esančias automobilių stovėjimo aikšteles.

„Kiekvieną pavasarį, prasidėjus varliagyvių migracijai, eismas automobiliais į parką laikinai ribojamas saugant gausiai iš žiemaviečių į nerštavietes keliaujančias varles, kad nežūtų po automobilių ratais. Kai automobilių srautas žymiai sumažėja, apsaugomi ne tik intensyviai per takus migruojantys varliagyviai, atsikvepia ir parką pamėgę pėstieji, sportuojantys“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Anot Vilniaus valdžios, tokia praktika yra įprasta ir užsienio šalių parkuose.

Motorizuoti parko lankytojai prašomi naudotis tik atokesnėse parko prieigose esančiomis stovėjimo vietomis ir į parką ateiti pėsčiomis.

Parko lankytojų transportas nebus leidžiamas, įvažiuoti galės tik Vingio parke veikiančių įstaigų – Botanikos sodo, Vingio stadiono, Vilniaus miesto parkų ir ten įsikūrusių prekybos ir paslaugų įmonių transportas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Jeigu reikia riboti eismą , tai ar ne geriau pastatyti pusės metro aukščio estakadą , juk taip Lietuva myli gamtą , ar ne .

Pilietis

Pilietis portretas
Tikra tiesa. Jokių eismo apribojimų realiai nėra, tuščia deklaracija.

Anonimas

Anonimas portretas
juk ten masinu kaip autoestradoi pilna, kur ten tiems varliukinams sokinet
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių