Quantcast

Santaros klinikų Šeimos medicinos centras laikinai neveiks

Santaros klinikų Šeimos medicinos centre šeštadienį nustačius antrą koronavirusu užsikrėtusią nėščią medikę, centro veikla laikinai stabdoma, o jame dirbę medikai tiriami.

„Rytoj (sekmadienį – BNS) planuojama testuoti dar virš 10 (darbuotojų BNS), tikslaus skaičiaus negalėčiau pasakyti, bet daugiau nei 10“, – BNS šeštadienį teigė Santaros klinikų atstovė Jolanta Normantienė. 

Santaros klinikos praneša, kad po penktadienį patvirtinto teigiamo koronaviruso testo pirmam centro gydytojui, šeštadienį testai buvo atlikti dar 26 medikams. Vieno iš jų ėminys buvo teigiamas. 

J. Normantienė įsitikinusi, kad testų visiems medikams, kuriems jų gali prireikti, užteks. 

„Kol kas Santaros klinikos turi testų, tikrina visus šeimos gydytojus ir to trūkumo testų tikrai nėra“, – patikino ji.  

Šeimos medicinos centras neveikė jau šeštadienį, centro veiklos kol kas neplanuojama atnaujinti.

„Ne ne, centras nedirbs nei rytoj, nei poryt“, – sakė J. Normantienė. 

„Šeimos medicinos centras apskritai yra mūsų klinikų ambulatorinis padalinys, konsultacijų poliklinika. Apskritai, karantiną įvedus, planinė ambulatorinė pagalba buvo sustabdyta, tai tiesiog centras, jis planinių konsultacijų neteikė, su pacientais buvo susisiekiama, jie buvo konsultuojami telefonu. Jau vien dėl karantino jis nebedirbo taip, kaip dirba normaliomis sąlygomis“, – pridūrė J. Normantienė. 

Santaros klinikų generalinis direktorius Feliksas Jankevičius portalui Lrt.lt šeštadienį patvirtino, kad koronavirusas nustatytas rezidentei, dirbusiai Santaros klinikų Šeimos medicinos centre. Ji yra nėščia.

Penktadienį pranešta apie pirmąjį Šeimos medicinos centre dirbusį gydytoją, kuriam diagnozuotas COVID-19. 

Lietuvoje iš viso nustatyti  83 COVID-19 atvejai.

 


Šiame straipsnyje: Santaros klinikosJolanta NormantienėkoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kaip bus su nedarbingumo ,pavizdziui man rytoj reikia pratest nedarbingumas kaip cia bus???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių