Quantcast

Santaros klinikos: Vilniaus regione užimta 85 proc. lovų COVID-19 pacientams

Vilniaus regione užimta 85 proc. COVID-19 pacientams skirtų lovų, pranešė Santaros klinikos.

Pirmadienio duomenimis, regione užimtos 625 iš 723 aktyvaus gydymo lovų (86 proc.) ir 76 iš 100 reanimacijos ir intensyvios terapijos lovų (76 proc.).

Kaip BNS sakė Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius, nors situacija Vilniaus regione šiek tiek stabilizavosi, ji išlieka itin sudėtinga.

„Situacija Vilniaus regione nėra gera. Ji išlieka pakankamai rimta. Mes nematome, kad ji labai prastėtų, per savaitgalį net šioks toks stabilizavimasis buvo fiksuotas, tačiau mes neturim didelio optimizmo ir toliau stebime situaciją“, – kalbėjo F. Jankevičius.

„Ypač mums neramu dėl reanimacijos lovų užimtumo“, – pridūrė Santaros klinikų vadovas.

Anot jo, jei padėtis Vilniaus regione prastės, atraminėse ligoninėse teks didinti COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičių, o dėl to greičiausiai nukentės planinės paslaugos.

Kauno regione situacija kiek geresnė

Kaip BNS sakė COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas Vaidotas Gurskis, šiuo metu užimtos 294 iš 390 aktyvaus gydymo lovų (75 proc.) ir 27 iš 46 reanimacijos ir intensyvios terapijos lovų (63 proc.).

„Situacija išlieka sudėtinga, tačiau stabili. Per parą į Kauno regiono ligonines vidutiniškai atvyksta apie 30 pacientų, o vidutiniškai penki pacientai nukreipiami į reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrius“, – sakė jis.

V. Gurskio teigimu, Kauno ligoninėje, kurioje gydoma daugiausiai sergančiųjų COVID-19 (150 žmonių), beveik pusė pacientų yra vyresni nei 65 metų.

„45–64 metų amžiaus pacientai sudaro 36 procentus. Jaunesnių nei 45 metų amžiaus pacientų skaičius siekia 14 procentų“, – teigė medikas.

Statistikos departamento pirmadienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 1272 COVID-19 pacientai, 134 iš jų – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių