Quantcast

Santariškių klinikose trūksta retos grupės kraujo

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santariškių klinikos praneša, kad pritrūko retos grupės kraujo.

"Skubiai reikalingas B (III) neigiamos grupės kraujas!! Galinčius padėti kviečiame į VUL Santariškių klinikų Kraujo centrą", - tokį pranešimą antradienį išplatino klinikos.

Kraujo centro vadovė Lina Kryžauskaitė BNS informavo, kad šios grupės kraujo reikia dviem pacientams.

"Dabar turime pora pacientų, kuriems iš tikrųjų reikia šito kraujo", - BNS sakė ji.

Pasak L.Kryžanauskaitės, vasarą dažnai pritrūksta kraujo donorų, o jų trūkumas ypač pasijunta atsiradus pacientų su reta kraujo grupe.

"Labai paprastas dalykas - vasara. Mažiau donorų - jie išvykę į pajūrį, užsienį, daug studentų. Tikrai tas jaučiasi. (...) Viskas būna vieną dieną lyg ir gerai, kitą dieną jau žiūrėk, kad lieki su keletu maišelių (kraujo - red.) - tai yra pavojinga", - kalbėjo Kraujo centro vadovė.

"O trečia neigiama kraujo grupė, kaip ir visos neigiamos, yra reta ne tik tarp donorų, bet ir tarp pacientų. Užtenka vienam pacientui atsigulti į ligoninę, ir, sakykime, kokia nors didesnė procedūra ar trauma, ir yra taip, kaip yra. Negali prikaupti kraujo atsargų - jos turi savo galiojimo laiką", - pasakojo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

giedre

giedre portretas
as turiu sia kraujo grupe....galiu padeti..

Žaneta

Žaneta portretas
aš turiu šią kraijo grupę ir mielai tapčiau donoru. Gyvenu Telšiuose. Ar galiu kraujo duoti Tešiuose ir būti tikra, kad jis pasieks Santariškių klinikas?

Žavinta Alina

Žavinta Alina portretas
būčiau Vilniuje, būtinai atvykčiau, bet, deja, esu Kaune...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių