Quantcast

Šalia Vilniaus pataisos namų iškils pataisos namų pareigūnų mokymo centras

Šalia Vilniaus pataisos namų Drujos gatvėje po kelerių metų iškils pareigūnų mokymo centras, netoliese – naujas kamerų tipo pastatas nuteistiesiems.

Be to, keliuose kituose šalies miestuose bus steigiami nauji pusiaukelės namai.

„Šioje teritorijoje bus pastatytas mokymo centras. Projekto pabaiga – 2024 metų balandžio mėnuo. Tai mums kainuos apie 5 mln. eurus“, – antradienį žurnalistams sakė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Vainius Šarmavičius.

Jo teigimu, iš viso infrastruktūrai bus skiriama 15,3 mln. iš 19 mln. eurų projektui skiriamų Norvegijos finansinio mechanizmo programos lėšų.

„Mokymo centrui – 5 mln. eurų. Iš infrastruktūros taip pat planuojame Rasų gatvėje pastatyti naują korpusą 200 vietų, tai irgi bus virš 5 mln. ir taip pat planuojame pusiaukelės namų įsteigimą. Tai visoms šitoms iniciatyvoms planuojama 15,3 mln.“, – teigė vienas departamento vadovų.

Anot jo, pusiaukelės namus planuojama steigti Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Tikslas yra plėsti tinklą tose vietose, kur mes dabar neturime pusiaukelės namų. Neturime jų Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje. Tai yra tos vietos, kuriose atliekame parengiamuosius darbus“, – kalbėjo V. Šarmavičius.

Keletas milijonų eurų iš projekto, finansuojamo Norvegijos lėšomis, bus skirta kitoms kalinių ir pareigūnų sąlygoms gerinti.

„Iš 19 mln. 15,3 mln. eurų yra infrastruktūros komponentas, resocializacijos komponentui – 1,5 mln., mokymo centro komponentui – 1,6 mln., elektroninio monitoringo klausimas yra apie 1 mln. eurų, visa kita – smulkesnės iniciatyvos“, – teigė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių