Quantcast

Sakuros pabudo dar vienoje Vilniaus vietoje

  • Teksto dydis:

Pavasario atėjimą simbolizuojančios sakuros pražydo ir dar vienoje Vilniaus vietoje – prie Mykolo Romerio universiteto įkurtame Bičiulių sode. Mažai kas žino, kad sakurų sodas prieš ketverius metus buvo pasodintas ir sėkmingai prigijo prie Mykolo Romerio universiteto Socialinių inovacijų laboratorijų centro MRU LAB Didlaukio gatvėje.

Bičiulių sodas buvo įkurtas 2016 metais. Sodo koncepciją pasiūlė, parinko medžius ir konsultavo japoniško sodo Lietuvoje pradininkas Kęstutis Ptakauskas. Sode pasodinti 24 trijų metrų aukščio japoniškų sakurų (lot. Prunus Sargenti) ir 15 dviejų metrų aukščio japoniškų šermukšnių (lot. Sorbus Dodong) medžiai. Sodo koncepcijos autorius japoniškas sakuras ir šermukšnius parinko neatsitiktinai: sakura simbolizuoja vidinį orumą, kilnumą, jaunystę ir atsinaujinimą, šermukšnis – vidinį grožį, privatumą, taiką ir prieglobstį. Šie medžiai itin charakteringai atspindi ir metų laikų kaitą – sakuros žydi pavasarį, o japoniški šermukšniai įspūdingai keičia spalvą rudenį.

Per MRU Bičiulių sodo atidarymą visiems sodo medžiams suteikti simboliniai įvairių bendražmogiškųjų vertybių pavadinimai bei skirtos specialios dedikacijos Mykolo Romerio universitetui, žymiems jį kūrusiems ir puoselėjusiems profesoriams. Visi Bičiulių sodo mecenatai paminėti specialioje atminimo lentoje.

Sodo atidaryme dalyvavęs sostinės meras Remigijaus Šimašius pasidžiaugė, jog Vilnius turi dar vieną įspūdingą traukos tašką, palinkėjo, kad Bičiulių sodas taptų neatsiejama ne tik universiteto ir Didlaukio akademinio miestelio, bet ir viso Vilniaus dalimi, ir šie mero žodžiai išsipildė – sakuros šiemet pasitiko jau ketvirtąjį pavasarį.

Kadangi karantino periodu gyventojams nerekomenduojama lankytis ir burtis viešose vietose, kaip žydi sakuros Bičiulių sode galima pasigrožėti tiesioginėje transliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VOX POPULI

VOX POPULI portretas
"Invazines sakuras - į biokurą!"

Sūduvis

Sūduvis portretas
Gal nors vieną kartą nustokim triesti su tomis invazinėmis bergždžiomis sakurom, ne ką praščiau žydi ir sasnovskio barščiai kuriuos įveisėm ir dabar nežim kaip jų atsikratyti, tas pats bus ir su sakuroms.

Yra Lietuvos vyšnių ,be pravardžių

Yra Lietuvos vyšnių ,be pravardžių portretas
Senamiesčio vaiduokliai anksčiau savo gražuoles vadindavo ,ar žibuoklėm ,ar sakūrom .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių