Quantcast

R.Vilkaičio žodžius VEKS vadina klaidinančia informacija

VEKS neigia kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio vakar viešai paskelbtus duomenis, esą 2009 m. sausio 1 d. ledo arenoje Rotušės aikštėje vykusio renginio „Ledo misterija“ vedėjams buvo sumokėtas 45-50 tūkst. litų honoraras. 

50 tūkst. litų – tokio dydžio honoraras esą buvo išmokėtas ledo aikštelės Rotušės aikštėje atidarymo šventės vedėjams. Šį faktą per antradienį vykusį Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros posėdį viešai paskelbė kultūros ministras R.Vilkaitis.

„Kas nenorėtų tokios sumos uždirbti per vakarą?“ - komiteto narių klausė ministras.

„Aš norėčiau, juk tai bent pusės metų Seimo nario alga“, - atsakė komiteto narė Dalia Teišerskytė. Ji prisipažino apstulbinta R.Vilkaičio pateiktų skaičių.

Pasibaigus posėdžiui portalas dar kartą perklausė kultūros ministro apie Rotušės ledo atidarymo vedėjui tekusį honorarą.

„Du asmenys gavo po 25 tūkst. litų“, - patikino R.Vilkaitis. Tai jis vadino viešosios įstaigos VEKS neūkiškumu ir neracionaliu išlaidavimu.

Ketvirtadienį įstaiga išplatino pranešimą, kad ministro paskelbta informacija yra klaidinanti. „Pasirodžiusi informacija, kad 2009 m. sausio 1 d. ledo arenoje Rotušės aikštėje vykusio renginio „Ledo misterija“ vedėjams buvo sumokėtas 45-50 tūkst. litų honoraras, neatitinka tikrovės. Pagal faktines šio renginio išlaidas, už renginio vedimą sumokėtas 2 tūkst. litų dydžio autorinis honoraras, taip pat sumokėti už šį honorarą priklausantys mokesčiai valstybei“, - skelbiama VEKS pranešime.

VEKS atstovas spaudai Albertas Barauskas sakė nežinąs, iš kur Kultūros ministerija gavo savo pateikiamus skaičius.

Ministerijos atstovas spaudai Mindaugas Valiukevičius portalui paaiškino, kad ministras pasidalijo praėjusių metų spalio 28 d. VEKS ministerijai pateiktos sąmatos duomenimis.

„Ten aiškiai parašyta, kad „Ledo misterijos“ vedėjams, kurių nurodyti du vienetai, numatoma sumokėti po 25 tūkst. litų. Kitokių skaičių mes neturime arba VEKS mums jų nepateikė“, - kalbėjo M.Valiukevičius.

R.Vilkaitis portalui vakar skundėsi VEKS informacijos teikimo stygiumi. Esą Kultūros ministerija niekaip negauna prašomų dokumentų ir sąmatų.

Tuo metu A.Barauskas tikino, kad VEKS Kultūros ministerijai pateikia viską, ko ji prašo. „Dokumentus vežame vežimėliais“, - sakė A.Barauskas.

„Ledo misterijos“ vedėjas Dainius Martinaitis portalą patikino, kad iš sausio 1 dienos renginio tikrai nepralobo. „Kiek tūkstančių? - apstulbimo neslėpė D.Martinaitis. - Gal ministras per daug nulių pridėjo. Honoraras kur kas mažesnis.“

Kokio dydžio atlygį gavo už savo darbą, renginio vedėjas atskleisti nepanoro. „Mane samdė net ne VEKS, bet Povilas Vanagas. Jo ir klauskite“, - pasiūlė D.Martinaitis. Vėliau jis pridūrė, kad sumokėtas honoraras gali būti 2 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: veks,vilkaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių