Quantcast

Rusų sąjungos pirmininkui – nemalonumai dėl požiūrio į Donecko separatistą

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos „darbiečiai“ iš frakcijos narių pašalino Sergejų Dmitrijevą.

Pasak Darbo partijos frakcijos seniūno Aido Gedvilo, toks sprendimas trečiadienį priimtas dėl S. Dmitrijevo požiūrio į prieš dvejus metus žuvusį Donecko separatistų lyderį Aleksandrą Zacharčenką.

„Kai mus pasiekė ta informacija, kuri buvo paviešinta socialiniuose tinkluose, frakcija apsvarstė ir vienbalsiai kategoriškai apsisprendė, kad ne tik griežtai atsiribojame nuo tokių Sergejaus Dmitrijevo pažiūrų, bet kad ir tolesnis bendras darbas yra neįmanomas“, – ketvirtadienį BNS sakė A. Gedvilas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ S. Dmitrijevas sureagavo į įrašą, skirtą A. Zacharčenkos antrosioms žūties metinėms. Po šiuo įrašu Lietuvos politikas parašė komentarą: „Šlovė didvyrio atminimui!“. Apie tai pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Mes labai norėtume, kad jis nebekandidatuotų, bet pagal galiojančią tvarką nebėra įrankio jį išbraukti iš sąrašo.

A. Zacharčenka  buvo vienas Rytų Ukrainos separatistų lyderių, nepripažintos Donecko Liaudies Respublikos politinis ir karo veikėjas.

„Kaip žinia, Darbo partija visada pasisako už taiką, demokratiją, žmogaus teises, todėl sužinoję privalėjome tą klausimą spręsti“, – BNS sakė A. Gedvilas.

Kadangi S. Dmitrijevas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą, anot A. Gedvilo, jo bus prašoma atsisakyti tarybos nario mandato.

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas S. Dmitrijevas taip pat 73 numeriu įrašytas Darbo partijos kandidatų į Seimą sąraše.

„Mes labai norėtume, kad jis nebekandidatuotų, bet pagal galiojančią tvarką nebėra įrankio jį išbraukti iš sąrašo“, – tvirtino A. Gedvilas.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas BNS sakė, kad „darbiečių“ taryba yra priėmusi sprendimą atsiriboti nuo S. Dmitrijevo pasisakymo ir nurodė štabui kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) su prašymu išbraukti šį kandidatą iš sąrašo. Anot jo, tai padaryta iškart, kai žiniasklaida pranešė apie jų kandidato poziciją.

Tačiau pagal VRK grafiką, partija ar kandidatas atšaukti savo rinkimų dokumentus galėjo iki rugsėjo 6 dienos, tai yra dar prieš pasirodant publikacijai apie S. Dmitrijevą.

Pašalinus S. Dmitrijevą „darbiečių“ frakcijoje Vilniaus miesto savivaldybės taryboje liko keturi nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Žmogų už tai , kad turi savo politinę nuomonę pašalino iš frakcijos? Tai kur mes gyvename? Čečėnų separatistai kai buvo "gėris", jie buvo kovotojais už savo teises. - o Donecko separatistai kas? Jie iš "gero" gyvenimo sukilo?

Kaip rusas padakytų

Kaip rusas padakytų portretas
Lašara

Vatnikus pakarti

Vatnikus pakarti portretas
Tipinis rusiskas vatnikas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių