Quantcast

Rusų dramos teatro rekonstrukciją planuojama pradėti kitąmet

Kelerius metus stringanti Rusų dramos teatro Vilniuje rekonstrukcija turėtų prasidėti kitąmet, teigia teatro atstovai.

Kaip BNS sakė Teatro vadovės patarėja Agnė Mažvilaitė, nespėjant panaudoti europinės paramos, kol kas atsisakyta ankstesnių planų pirmiausia modernizuoti Mindaugo g. 8 pastatą, kur planuota įrengti mažąją salę, o visi darbai bus nukreipti į pagrindinio komplekso pastato J. Basanavičiaus gatvėje atnaujinimą.

Projektui buvo numatyti 5 mln. eurų, didžioji dalis – iš europinių lėšų.

„Šiuo metu vyksta perprojektavimas, kad būtų galima pradėti nuo J. Basanavičiaus g. 13 pastato. Jei viskas bus sklandžiai, planuojama vasarą skelbti statybos rangos konkursą, o kitais metais prasidėtų realūs darbai“, – teigė A. Mažvilaitė.

Planuojama, jog pagrindinio teatro pastato rekonstrukcijai, baldams, scenos įrangai bus skirta 13,5 mln. eurų, o visi darbai būtų užbaigti per 3-4 metus.

„Tai būtų viso pastato rekonstrukcija iš esmės: ir fasadas, ir stogas, apšvietimo, šilumos sistemos, salė, technologijos ir įgarsinimas, t.y. teatro rekonstrukcija iš pagrindų“, – tvirtino teatro atstovė. 

Anot jos, iki šiol statybų konkursas dėl viso dviejų pastatų komplekso tvarkymo skelbtas du kartus, vienas jų buvo nutrauktas, antrasis jų įstrigo teismuose ir sutartis nepasirašyta, tuomet nuspręsta pinigus skirti prastesnės būklės pagrindiniam pastatui.

Europinį finansavimą buvo būtina panaudoti iki 2023-iųjų spalio 1-osios.

„Laike to neįmanoma spėti: pakeisti projektą, įvykdyti statybos rangos viešuosius pirkimus, konkursus, visą pastatą atnaujinti, pagaminti baldus, sudėti visą įrangą. Tai būtų labai rizikingas laikotarpis, lieka per mažai laiko statybos darbams. Nuspręsta sukeisti eiliškumą: tvarkyti pagrindinį, paskui – antrąjį pastatą, o patį projektą finansuoti iš Valstybės investicijų programos ir neberizikuoti tuo laikotarpiu“, – sakė A. Mažvilaitė.

Pasak jos, Mindaugo g. pristatą planuojama tvarkyti vėliau, taip pat ieškant europinio finansavimo ar kitų šaltinių. 

Kultūros ministerija BNS informavo, kad pasibaigus 2014-2020 metų ES struktūrinės paramos laikotarpiui ir nespėjus panaudoti pinigų teatro atnaujinimui, bus sprendžiama dėl naujos paramos porcijos tiek šiam, tiek kitiems panašiai įstrigusiems kultūros objektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kodėl tas teatras rusų

o kodėl tas teatras rusų portretas
kodėl ne lenkų.lenkų daugiau vilniuje.kodėl išskiriami rusų kolonizatoriai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių