Quantcast

Rūšiavimo akcija: senus vilniečių drabužius surinks tiesiai iš namų

  • Teksto dydis:

Sausio 28-29 dienomis „H&M“ ir „Uber“ Vilniuje suvienys jėgas bendrai iniciatyvai – nemokamai surinks nereikalingus drabužius ir tekstilę tiesiai iš vilniečiams patogios vietos.

Miestiečiai ištisus metus gali atnešti dėvėtus drabužius ir tekstilę į bet kurią „H&M“ parduotuvę, o šį savaitgalį tai padarysi padės „Uber“. Sausio 28-29 dienomis „Uber“ partneriai-vairuotojai nemokamai atvyks ir priims senus tekstilės gaminius, išveš juos rūšiuoti, o akcijos dalyviams mainais įteiks nuolaidos kuponus apsipirkimui „H&M“ parduotuvėse.

„H&M“ yra pirmoji kompanija, 2013 m. pradėjusi tarptautinę drabužių surinkimo iniciatyvą. Lietuvoje per šį laikotarpį jau esame surinkę apie 214 tonų nereikalingos tekstilės, kuri vėliau yra išrūšiuojama pakartotiniam dėvėjimui, panaudojimui ar perdirbimui, taip sumažinant neigiamą mados pramonės poveikį planetai. Džiaugiamės, kad Lietuvos žmonės aktyviai dalyvauja šioje iniciatyvoje, o vilniečiams vieną savaitgalį tai padaryti bus dar paprasčiau su „Uber“ pagalba“, – pasakoja Virginija Butkutė, „H&M“ viešųjų ryšių vadovė.

Visi norintys sudalyvauti iniciatyvoje galės per „Uber“ programę nemokamai išsikviesti specialų automobilį „Fashion Recycle“. Atvykęs „Uber“ partneris-vairuotojas priims suruoštus maišelius su nereikalingais drabužiais ir tekstile.

Tai gali būti bet kokios būklės ir bet kokio prekės ženklo gaminiai – nenešiojamos suknelės, dėmėtos kelnės, suplyšusios kojinės ar senos užuolaidos. Už kiekvieną paaukotos tekstilės maišelį atsakingi rūšiuotojai gaus po du nuolaidos kuponus, kuriuos galės panaudoti naujiems „H&M“ gaminiams įsigyti. Miestiečių tekstilę „Uber“ partneriai-vairuotojai nemokamai nuveš į „H&M“ parduotuves, iš kurių ji keliaus į rūšiavimo centrą.

Enn Metsar, „Uber“ vadovas Baltijos šalyse, sakė, kad „Uber“ siekia būti neatsiejama Vilniaus dalimi ir prisidėti prie reikšmingų visuomenės pokyčių, todėl mielai įsitraukia į svarbias socialines iniciatyvas. „Norime pavyzdį rodyti ir savo veiklos modeliu – mažindami automobilių poreikį mieste, padedame mažinti ir aplinkos užterštumą. Manome, kad ši akcija gali paskatinti žmones rūšiuoti ne tik popierių, plastiką ir stiklą, bet ir drabužius bei tekstilę, kurie gali būti panaudoti dar kartą juos perdirbant.“

Norint dalyvauti rūšiavimo akcijoje, „Uber“ programėlėje reikės pasirinkti „Fashion Recycle“ automobilį. Akcija vyks sausio 28-29 dienomis, nuo 11 iki 19 val. „Fashion Recycle“ automobilių skaičius yra ribotas. Nereikalingi tekstilės gaminiai iš gyventojų ištisus metus priimami visose  „H&M“ parduotuvėse Lietuvoje.

Žingsniai, kaip dalyvauti akcijoje:

1. Supakuokite nereikalingus drabužius ir tekstilę į maišelius;

2. „Uber“ programėlėje išsikvieskite specialųjų akcijos automobilį „Fashion Recycle“;

3. Vairuotojui paduokite maišelius su drabužiais ir tekstile;

4. Už kiekvieną maišelį su drabužiais ir tekstile gaukite po 2 „H&M“ nuolaidų kuponus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurimas

Aurimas portretas
Kokios vertės nuolaidų kuponai?

Jurgitai

Jurgitai portretas
O kaip susiję HM ir Mados angaras?

Aurelija

Aurelija portretas
Nu taip, suplyšusias kojines ir dėmėtas užuolaidas į mados angarą priduos.......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių