Quantcast

Rotušės grindinio rekonstrukcija – dar viena afera?

Nejaugi reikės keisti ne tik Gedimino prospekto trinkeles, bet ir Rotušės aikštės grindinį? Tokie klausimai kyla paaiškėjus, kad Rotušės aikštės grindinys – ne iš skaldyto granito plytų, o „presuotas smiltainis“. Taip, remdamosios neįvardytais šaltiniais, skelbia LNK „Žinios“.

„Tai akmuo – kokį gavom tokį suklojom. Negaliu pasakyt, kad jis nekokybiškas. Buvo laboratorija, mėginiai padaryti, kad jis geras akmuo. O kodėl jis išbyrėjo negaliu pasakyti“, - sako Gytis Žemaitis, „Gatvių statybos“ statybų vadovas.

Kokias medžiagas buvę pavaldiniai nupirko svarbiausių miesto objektų rekonstrukcijai aiškinasi ir Vilniaus meras. Savivaldybė tikrina visus objektus kuriems dar nesibaigęs garantinis laikotarpis ir kuriuos dar galima sulopyt ne miesto lėšomis. Vienas jų - Rotušės aikštė.

„Atliekame tyrimą kaip ir dėl Gedimino prospekto bazalto trinkelių išsiaiškinom, lygiai taip pat išsiaiškinsim ir dėl šitos dalies. Tikiuosi, kad nebuvo piktnaudžiavimo, gal buvo neapsižiūrėjimas nekompetencija, gal dar kažkas. Bet kuriuo atveju įmonė kuri iki šiol turi garantinį laiką, turės ištaisyti visus trūkumus savo sąskaitą“, - teigia Artūras Zuokas, Vilniaus meras.

Kelerius metus kentę pirmąją rekonstrukciją aikštėje dirbantys verslininkai šiurpsta klausydami apie dar vieną aikštės remontą.

„Mes gyvenom trejus metus kaip ištisinėj statyboj ir dulkėse. Ar gali sėdėti tuo metu žmogus lauke, gerti kavą, ar aplamai nori per balas molį, žvyrą eiti į restoraną. Kam teptis kojas jei galima nueiti kitur?“, - LNK „Žinioms“ teigė verslininkė Irena Marozienė.

Pasak LNK, savivaldybė renovacijai naudotų medžiagų ekspertizės rezultatus įslaptino – medžiagas tyrę ekspertai, neturi teisės apie tai kalbėti.

20 mln. Lt kainavusi Rotušės aikštė ne vienintelė, kurią praėjus vos keletui metų tenka tvarkyti iš naujo. Vilniaus Gedimino prospektas kainavo 100 mln. Lt, tačiau tik trečdalis jo sutvarkyta kokybiškai, o beveik pusę jo teks grįsti iš naujo.

Įtarimai dėl broko krinta ant buvusio vicemero Stanislovo Šriūbėno. Jo vadovauta savivaldybės įmonė buvo atsakinga už techninę renovacijos priežiūrą. Prokurorams kilo įtarimų, kad jos dėka S. Šriūbėnas pasistatė namą.


Šiame straipsnyje: Vilniusrotušėgrindinysafera

NAUJAUSI KOMENTARAI

Holmsas

Holmsas portretas
elementaru Vatsonai.... pagal si scenariju aferistai statys nauja atomine elektrine... dabar yra bandoma praktiskai ant menkesniu dalyku....

taip

taip portretas
Kaip sau norit,o vizgi stalino truksta.Neabejoju,viskas baigsis bezdalais.Pagrumuos pirsteliu ir viskas,vokit toliau.Kur dar galima taip vokt kaip Lietuvoj?

Ilganosė

Ilganosė portretas
O kaip yra su mūsų senamiesčio gatvėmis. Lyg tai Turgaus gatvėje. Čia lyg tai irgi reikia perkloti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių