Quantcast

Vilniaus rotušėje pagerbti gabiausi abiturientai

Pirmadienį Vilniaus miesto Rotušėje apdovanoti daugiausiai šimtukų iš egzaminų surinkę sostinės abiturientai. Šiemet, kaip nekeista, daugiausia apdovanotųjų – iš Vilniaus Licėjaus gimnazijos.

Šiemet Vilniaus miesto padėkos raštus už puikiai išlaikytus abitūros egzaminus gavo visas būrys būsimųjų universitetų pirmakursių. Daugiausia padėkos raštų susišlavė gimnazijų atstovai, iš kurių daugiausia – vakar išleistuves atšventusių Vilniaus Licėjaus gimnazistų.

Renginyje dalyvavęs miesto meras Artūras Zuokas domėjosi, kokias profesijas ir universitetus rinksis būsimieji studentai. Paaiškėjo, kad daugiausia talentingų abiturientų iš Vilniaus pasidalins Anglijos universitetai bei Vilniaus universitetas. Tiesa, po keletą studentų „nusikniaukė“ elitinis Kembridžo universitetas, po vieną – Oksfordo, Masačiusetso universitetai. Studijuoti gabiausi vilniečiai taip pat trauks į Škotiją, kaimyninės Latvijos sostinę - Rygą. Tiesa, tarp gabiausių Vilniaus abiturientų yra ir keletas tokių, kurie dar nežino, kokį gyvenimo kelią pasirinks. Tik nedidelė dalis Vilniaus „šimtukininkų“ rinksis kitus šalies universitetus.

Šiemet po keturis šimtukus surinko net 9 Vilniaus abiturientai. Itin daug padėkų išdalinta ir moksleiviams, kurie surinko po tris bei po du šimtukus.

Pedagogų atstovas, Licėjaus gimnazijos direktorius Saulius Jurkevičius būsimiems studentams linkėjo pasitikėjimo ir noro dar daugiau tobulėti. „Išskirtiniai brandos egzaminų rezultatai, kuriuos pasiekėte atkaklaus darbo jėga, turėtų padėti jums atrasti naujas gyvenimo prasmes. Šiandien kaip niekada galime aiškiai matyti darbo ir pastangų vertę“, - sakė S. Jurkevičius. Pasak jo, šių jaunų ir gabių žmonių pasiekimai yra geriausias pavyzdys, kad sistemingas mokymasis yra geriausias jauno žmogaus pasirinkimas, suteikiantis didesnę gyvenimo pilnatvę nei vienadienių gyvenimo džiaugsmų vaikymasis.

Renginio Rotušėje metu buvo apdovanoti ir labiausiai nusipelnę bei prie gerų abitūros egzaminų rezultatų prisidėję pedagogai. Kaip sėkmingiausiai savo darbą atlikę, buvo apdovanoti pedagogai iš aštuonių Vilniaus miesto mokyklų. Padėkos raštai atiteko Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijai, Žirmūnų gimnazijai, Licėjaus gimnazijai, Jėzuitų gimnazijai, Vytauto Didžiojo gimnazijai, Simono Daukanto gimnazijai, Santaros vidurinei mokyklai bei Adomo Mickevičiaus gimnazijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xx

xx portretas
tai, kad jos kojos ne tik nuogos, bet dar ir apibraizytos ir su melynem - matyt gerai tusinosi...

Vytas

Vytas portretas
sakykit ka norit, bet mergike viesuju rysiu technologijas ivaldziusi geriau uz visa uspaskicho komanda: speju, kad ji jau yra zinomiausia siu metu abituriente- belieka tik teisingai tuo pasinaudati.

Kažin

Kažin portretas
Kažin ar viena mergaitė norės kada žvilgterėti į nuotraukas...ir tegul ji būna geriausia, bet tai jai pamoka visam gyvenimui....kaip nereikia atrodyti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių