Quantcast

„Romuvoje“ – karštligiškos gėjų baro paieškos

Kino teatro „Romuva“ patalpose duris atvėrusio baro šeimininkai priversti neigti ne tik kaimynų, bet ir kai kurių politikų skleidžiamus gandus, kad čia renkasi netradicinės orientacijos žmonės. „Tai baras, atviras visiems lankytojams“, – teigė baro administratorė Edita Leonavičienė.

Verslininkai: tai nesąmonė

Prieš mėnesį kino teatro „Romuva“ patalpose, kurios nuosavybės teise priklauso Žydrūnui Andriukaičiui, savo veiklą pradėjo bendrovė „Linksmas pasaulis“. Čia pradėjo veikti baras.

Gandai, kad pasilinksminimo įstaiga skirta tik netradicinės orientacijos žmonėms, pasiekė ir Kauno vadovus. Tokią žinią skleidė ne tik kaimynystėje gyvenantys miestiečiai, bet ir kai kurie politikai.

„Romuvos“ kaimynai tikino, esą į barą matė einančius tik vyrus. To užteko, kad paskalos išplistų po visą miestą.

Baro šeimininkai skleidžiamus gandus kategoriškai paneigė. „Tai nėra koks nors išskirtinis “džentelmenų„ klubas. Baras atviras visiems lankytojams. Žinoma, pasiliekame teisę neįleisti nepageidaujamų asmenų, pavyzdžiui, apsvaigusių nuo alkoholio. Baras dirba penktadienį ir šeštadienį nuo 22 val.“, – sakė baro administratorė Edita Leonavičienė.

Kalbas, kad šiame bare renkasi tik kviestinė publika, dar labiau paaštrino faktas, jog nėra jokios iškabos apie šią pasilinksminimo įstaigą. Pasak baro administratorės, tai nieko nereiškia.

Kaimynų skundai

„Gandus girdėjau, bet patvirtinti jų negaliu. Pati buvau du kartus nuėjusi – bare buvo susirinkęs mišrus jaunimas“, – pasakojo kino teatro „Romuva“ direktorė Violeta Diržinauskienė.

Direktorė patvirtino, kad šalia kino teatro gyvenantys miestiečiai skundėsi jai dėl garsios muzikos, kuri savaitgalį sklinda iš baro.

„Pastatas yra dauboje, tai įsivaizduokite, koks stiprus garsas sklinda. Kaimynai žadėjo kažkur kreiptis pagalbos. Kad baro lankytojai triukšmautų ar būtų kilusios kokios muštynės, tikrai nemačiau ir nieko apie tai negirdėjau“, – sakė V.Diržinauskienė.

Moteris patvirtino, kad naujasis baras dirba tik savaitgaliais.

„Pasilinksminimo įstaiga įsikūrusi privačiose patalpose, todėl mums niekas nepranešė, kas jose įsikurs. Baro šeimininkai išsinuomojo patalpas iš savininko, suderino visus leidimus ir pradėjo veiklą, todėl mes neturime teisės skųstis“, – situacijos nedramatizavo „Romuva“ direktorė.

Anksčiau šiose patalpose veikė soliariumo salonas.

Pardavė dėl skolų

„Kauno diena“ yra rašiusi, kad dar 2003 m. dalis „Romuvos“ patalpų buvo parduotos be didžiosios akcininkės – savivaldybės – žinios. Tuomet „Romuvai“ vadovavo Gediminas Juodeika. Dalis patalpų buvo areštuota už skolas „Sodrai“ ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

„Už skolas antstoliai pardavė dalį patalpų, kurios atiteko Žydrūnui Andriukaičiui. Šios patalpos vis dar jam ir priklauso“, – seną istoriją prisiminė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis.

Savivaldybė dar bandė teisme įrodyti, kad šis sandoris neteisėtas, o G.Juodeika viršijo savo įgaliojimus, tačiau visi skundai buvo atmesti ir sandoris pripažintas teisėtu.

2010 m. miesto taryba buvo priėmusi sprendimą visuomenės reikmėms perimti Laisvės alėjoje esančio kino teatro „Romuva“ pastatą. Ž.Andriukaitis apskundė sprendimą ir laimėjo teisme.

„Įstatymuose nenumatyta, kad patalpų savininkas turėtų derinti su mumis, ką jis nori ten įkurti. Juk mes irgi neprivalome su Ž.Andriukaičiu derinti, kokį kiną galime rodyti. Nei nuo “Romuvos„, nei nuo savivaldybės nepriklauso, ką kitas savininkas savo patalpose daro“, – įsitikinęs D.Ratkelis.


Komentaras


Mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius

Žinoma, jeigu gandai pasitvirtintų, kad ten atsidarė gėjų baras, būtų labai blogai. Jūs juk žinote, kad aš apskritai esu prieš tokią pakraipą. Manau, kad homoseksualizmas yra liga, kad tai yra iškrypimas. Nesvarbu, kur toks baras atsidarytų, aš tokiems dalykams nepritariu. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, kad jie vienas kitą mylėtų, turėtų vaikų. Jeigu būtume neleidę privatizuoti tų patalpų, šiandien nebūtų to baro ir nebūtų problemos.


Šiame straipsnyje: romuvagėjaihomoseksualizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bushke

Bushke portretas
Dievas sukure ir sveikos psichikos zmogu, kad jis galetu ....

laima

laima portretas
koks skirtumas gejam ar ne gejam svarbu kaip elgiasi zmones nes esu macius prie rusisko metelicos tai dieve dieve kokia liaudis nu nebutu rusai kokios drakes vyko o jau keiksmai-tai cia gera liaudis ne gejai,nevertinkim pagal tai o ziuret reikia zmogaus vidu

Marius

Marius portretas
Tegul buskevicius ir zurnalistai pasidomi, kad prie barbaros darosi :)
VISI KOMENTARAI 14

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių