Quantcast

Romų šventėje Vilniuje lauktas dainininkas Radži nepasirodė

Trečiadienio vakarą Vilniaus Rotušės aikštė mirgėjo nuo apdarų blizgesio ir aidėjo nuo moteriškų papuošalų skambesio. Auskarai, apyrankės, ilgi sijonai, liemenį juosiantys aukso spalvos diržai ir spalvingais šaliais surišti ilgi plaukai – taip pasipuošusios į Didžiojoje gatvėje įsikūrusį klubą „Ring bar“ Tarptautinės romų dienos skubėjo švęsti čigonės.

Neretai tuntas jaunimo iššokdavo iš juos į šventę atvežusių BMW automobilių. Sunku net patikėti, kad tiek žmonių gali tilpti į vieną mašiną!

Prie įėjimo į barą – spūstis. Aukštas plačiapetis apsaugininkas vos sugebėjo valdyti į vidų besiveržiančią minią. Renginys nemokamas, į jį patekti norinčiųjų – apstu.

Labiausiai žmonės norėjo išvysti charizmatiškąjį projekto „Kelias į žvaigždes“ dalyvį Radži, kurį šventės svečiai vadino tiesiog savo gentainiu. Tačiau iš Londono neseniai grįžęs Radži saviškius užmiršo ir koncerte nepasirodė.

„Romai – pasaulio tauta, neturinti savo tėvynės. Dėl to Tarptautinė romų diena švenčiama visame pasaulyje, kad žmonės pajustų bendrumą“, - kalbėjo Tautinių mažumų ir išeivijos departamento atstovė Rasa Paliukienė.

Renginį organizavusios viešosios įstaigos „Muzikos kolektyvų rėmimo fondas“ direktorė Ramutė Nalivaikienė džiaugėsi, kad antrąkart Vilniuje rengta šventė sulaukė daugiau svečių nei pernai.

„Romai – įdomi, kūrybinga ir dar nepažinta tauta. Tikimės, kad šventė padės labiau atskleisti romų gyvenimą“, - vylėsi R.Nalivaikienė ir pakvietė paragauti autentiško romių moterų kepto pyrago.

Romai – dar ir linksmintis mokantys žmonės. Dainininkei Konsulai atliekant pirmąją vakaro dainą jie jau plojo neraginami, o kai kurie pakilo iš savo vietų ir ėmė šokti.

Tarptautinė romų diena minima nuo 1971 m. Tradiciškai kasmet minėdami savo šventę romai upe leidžia gėles. Trečiadienį tai jie darė prie Baltojo tilto.


Šiame straipsnyje: Romaičigonai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių