Quantcast

Rinkimuose Vilniaus rajone – TS-LKD, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos koalicija

Trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Liberalų sąjūdžio bei Laisvės partijos atstovai pasirašys koalicijos sutartį drauge dalyvauti Vilniaus rajono savivaldybės tarybos rinkimuose.

Tai BNS antradienį patvirtino partijų skyrių Vilniaus rajone lyderiai.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Artūras Želnys bei Laisvės partijos lyderis Vilniaus rajone Danielius Ilkevičius patvirtino, kad į rajono merus koalicija kels TS-LKD Vilniaus rajono skyriaus pirmininko Gedimino Kazėno kandidatūrą.

„Pirmas kartas, kai į koaliciją jungiasi trys partijos – Liberalų sąjūdis, Laisvės partija ir Tėvynės sąjunga. (...) Mes ryškiai suprantame savo konkurencinę bazę ir manome, kad susitelkimas padės tiek mums, tiek mūsų rinkėjams apsispręsti“, – BNS sakė Laisvės partijos atstovas D. Ilkevičius.

Manau, kad mes kartu galime daugiau nuveikti ir būti stipresnė jėga. Be to, mūsų siekiai panašūs.

Pasak A. Želnio, Liberalų sąjūdis su TS-LKD per Vilniaus rajono savivaldybės tarybos rinkimus bendradarbiauja nuo 2011 metų.

„Manau, kad mes kartu galime daugiau nuveikti ir būti stipresnė jėga. Be to, mūsų siekiai panašūs“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio atstovas.

Jis tikisi, kad po rinkimų Vilniaus rajono taryboje susiformuos iš skirtingų partijų sudaryta koalicija.

„Jeigu ateitų žmonių (...), kiek atėjo į Europarlamento rinkimus, kuriuose 26 tūkst. prabalsavo ne už V. Tomaševskio kandidatus, tada jau gali būti istorinis momentas, kada bus koalicija. Galbūt koalicijoje bus vieni ar kiti, bet jau bus koalicija, o nebebus viena partija valdžioje“, – teigė A. Želnys.

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ Vilniaus rajono taryboje turi 19 narių, Liberalų sąjūdžio ir TS-LKD Centro dešinės koalicija – šešis, socialdemokratai – keturis, Darbo partija – du atstovus.

Nauji savivaldos rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<<<SENIAU AR DABAR VIENIJASI?

&lt;&lt;&lt;&lt;SENIAU AR DABAR VIENIJASI? portretas
KOKIU VARDU IR DAR KOKIA GRAŽIA SPALVA NUSIDAŽYS ŠIE LIETUVOS GRIOVĖJAI....KO GERO AŠ TAPAU NEMĄSTANTI,NES SENAI LAIKAU JOG ŠIE IŠPEROS SUSIVIENIJO...

Q

Q portretas
Tas zuikis - puikis pats fainiausias , - laimės 100proc.

Susirinko \\\\\.../////

Susirinko  \\\\\...///// portretas
niekšai 3-rys salo Lietuvą valdys.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių