Quantcast

Rietenos dėl stadiono kainos: Vilniaus valdžia kaltina buvusią Vyriausybę, o ji tai vadina melu

  • Teksto dydis:

Sakartvele pastatytas naujas stadionas jau veikia pilnu pajėgumu. Jis kainavo maždaug 50 milijonų eurų. Tai tris kartus mažesnė kaina nei planuojama už didžiulį sporto kompleksą mūsų sostinėje, praneša LNK žinios.

Neseniai koncesijos sutartį pasirašiusi Vilniaus valdžia artimiausiu metu žada pradėti griauti daugiau nei dešimt metų stovėjusius Nacionalinio stadiono griaučius, kurie kainavo apie 30 milijonų.

„Rangovas ruošiasi jau statybų aikštelės įsirengimui. Pirmas darbas, aišku, bus statybų liekanų nuvalymas arba nugriovimas. Darbai turėtų prasidėti lapkričio mėnesį“, – sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Naujasis stadionas kainuos 40 mln. eurų. Viso komplekso statyba pagal pasiūlymą, pateiktą prieš dvejus metus, kainuos apie 90 mln., o bendra suma įtraukiant ir kitus mokėjimus, turėtų siekti apie 150 mln. eurų.

„Bendra komplekso samata nuo įrengimo ir eksploatavimo pradžios – koncesijos laikotarpis yra 25-eri metai, tai yra fiksuota 150 mln. Tiek vakstybė kartu su savivaldybe sumokės koncesininkui“, – kalbėjo sostinės vicemeras.

Praėjusiais metais buvo baigtas statyti Batumio stadionas. Palyginti su Vilniaus kompleksu, didžiausiame Sakartvelo kurorte pastatyto stadiono kaina – maždaug tris kartus mažesnė, o sėdimų vietų – net 30 tūkst. Tai – penkiais tūkstančiais vietų daugiau nei planuojama Vilniuje.

„Šis stadionas – toks pirmas Sakartvele. Tbilisyje yra didesnis. Jame jau taip pat vyksta varžybos. Tačiau čia pastatytas stadionas yra naujas ir vienintelis toks visoje šalyje“, – pasakojo stadiono direktorius Oto Fedichkin.

Tuo metu sostinės valdžia neatmeta, kad komplekso kaina gali dar labiau išaugti, jei bus nuspręsta padidinti sėdimų vietų skaičių nuo penkiolikos iki aštuoniolikos tūkstančių.

„Klausimas yra tik dėl vietų skaičiaus, nes dabar vietų skaičius yra fiksuotas su penkiolikos tūkstančių sėdimųjų kėdžių skaičiumi, bet jei bus nuspręsta, kad reikalinga daugiau, gali kainuoti papildomai“, – sakė V. Benkunskas.

Tai atspindi beviltišką šito mero darbo kokybę Vilniaus mieste.

Dabartinė sostinės valdžia dėl didelės kainos kaltina buvusią Vyriausybę. Esą ši stabdė imtis darbų. Tačiau buvęs premjeras tai vadina melu.

„Tai atspindi beviltišką šito mero darbo kokybę Vilniaus mieste. Nesugebėjo dar nuo 2014 metų, kai buvo patvirtintas šešioliktos Vyriausybės projektas daugiafunkcinio centro statybai, kurio dalis buvo numatyta finansuoti iš Europos Sąjungos esančios finansinės perspektyvos, tai tiesiog nebuvo sugebėta aplikti tų parengiamųjų darbų, kuriuos reikia padaryti“, – teigė buvęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kova dėl Vilniaus Nacionalinio stadiono tęsiasi jau kelis dešimtmečius. Tuo metu 20 tūkst. vietų Batumio stadionas pastatytas vos per dvejus metus.

„Stadionas buvo pabaigtas dar praėjusiais metais. Tačiau dėl pandemijos jame iš pradžių nebuvo galima žaisti. Net ir šiuo metu galime užpildyti tik 30 tūkst. vietų“, – pabrėžė stadiono direktorius O. Fedichkin.

UEFA standartus atitinkantį futbolo stadioną su daugiafunkciu sporto sporto kompleksu Vilniuje planuojama iki 2024 metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zurnalistas afigienas

Zurnalistas afigienas portretas
Tai dar galejo suliginti su mozambiko stadiono kainomis

GGG

GGG portretas
Man tik vienas klausimas kas gražins į biudžeta 30 mln mokesčių mokėtoju pinigu...

Anonimas

Anonimas portretas
Šimašius tapęs konservatorių paspirtuku elgiasi kaip laisvo oro direktorius. Jei konservatoriai tyli, nes jie net kotletus skaičiuoja tada ir jų aplinkai biudžeto pinigai plauks. Nes prajuokino, kai įrašė net biblioteką. Šimašius gabus smėlio krūvoms, suoliukui, metalo laužui ant tilto, nuotakai kraitį sukrauti ir matyt reikalingais ryšiais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių