Quantcast

Riaušėms sostinėje pasiruošė 300 pareigūnų

Specialiai riaušių malšinimui paruošta Viešojo saugumo tarnyba (VST) į penktadienio renginį deleguos apie 150 pareigūnų, dar daugiau kaip antra tiek žmonių galimoms riaušėms paruoš policija. Tačiau ir tokios pajėgos gali neatsilaikyti prieš įsisiautėjusią minią.

Nors teisėsauga mano, kad penktadienį profsąjungų organizuojamas renginys nepasižymės dideliu riaušių pavojumi, trečiadienį sutarta paruošti sustiprintas pareigūnų pajėgas. Toks sprendimas priimtas skubiai sušauktame policijos, VST ir kitų atsakingų institucijų pasitarime.

Kaip portalą informavo VST Operatyvaus valdymo ir parengimo skyriaus viršininkas Saulius Umbrusevičius, VST pareigūnai šalia policininkų nesirikiuos ir laikysis nuošaly, kad nesukeltų nereikalingo minios įniršio.

„Mes esame pasitelkiami tik kritiniam atvejui. Viešoji tvarka – policijos reikalas. Jeigu situacija taps nevaldoma, tuomet mūsų pajėgos imsis darbo. Mūsų pajėgos renginyje bus rezerve ir savo dalyvavimu nekels neigiamų emocijų žmonėms. Mes būsime netoliese ir, esant reikalui, atvyksime per kelias minutes“, - užtikrino pašnekovas.

Paklaustas, ar 300 VST bei policijos pareigūnų pajėgtų sutramdyti keliatūkstantinės minios įniršį, S.Umbrusevičius nestokojo optimizmo.

„Viskas priklauso nuo žmonių veiksmų. Jeigu jie būtų suplanuoti ir aršūs, galbūt tai būtų šiek tiek problematiška. Bet 300 prieš kelis tūkstančius – tai nėra neįmanoma. Tikrai įmanoma suvaldyti minią, tačiau reikia profesionaliai tą padaryti. Riaušėms užsitęsus kelias dienas – jau kitas klausimas“, - sakė pareigūnas.

Vis dėlto prievartą VST pareigūnai pasitelktų tuomet, jei nebūtų kitos išeities. Tačiau prievartos nenaudojimas nereiškia, kad riaušininkai atsipirktų išgąsčiu. Mat VST miniai išsklaidyti gali pasitelkti dujas, sukeliančias itin nemalonius pojūčius, bet nedarančias fizinės žalos.

Plačiau apie pasirengimą galimoms riaušėms Vilniuje skaitykite ketvirtadienio dienraštyje


Šiame straipsnyje: riaušėsprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių