Quantcast

„Reenergy“ svarsto teismui skųsti sprendimą stabdyti jos projektą Vilniuje

Koncerno „Icor“ ir Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė „Reenergy“, Vilniuje statanti 250 mln. litų vertės atliekų deginimo jėgainę, svarsto galimybę teismui skųsti naujausią valdžios sprendimą tokias elektrines leisti statyti tik valstybės valdomoms bendrovėms, turinčioms valstybinės reikšmės statusą. Bendrovės vadovas sako, kad sustabdžius jau pradėtą projektą, jos nuostoliai siektų apie 240 mln. litų.

„Šiuo metu vertiname teisinius aspektus ir svarstome galimybę diskriminacinį nutarimą apskųsti“, - pranešime teigė „Reenergy“ vadovas Raimondas Petreikis.

Anot jo, 51 proc. „Reenergy“ akcijų valdo Olandijoje registruota įmonė „Helvita Holdings“, todėl tai būtų investicinis ginčas dėl dviejų šalių investicijų apsaugos sutarties pažeidimo.

Anot R.Petreikio, Vyriausybei trečiadienį priėmus nutarimą, „Reenergy“ veikla tampa neįmanoma: „Esame pasirašę sutartis su rangovais, bendrovės nuostolių suma siekia apie 70 mln. eurų (241,5 mln. litų)“.

Įmonės vadovas tikina, kad Vyriausybės nutarimas galioja išimtinai „Reenergy“ projektui – vienintelei statyti jau pradėtai jėgainei.

„Tai yra akivaizdi diskriminacija. Kaip ir prognozavome, prieš „Reenergy“ ir toliau naudojamas administracinis resursas, proteguojant konkurentų interesus. Bendrovės „Fortum“ atliekų jėgainei Vyriausybės nutarimas nėra taikomas“, - teigė R. Petreikis.

Anot jo, proteguojama ne tik „Fortum“, bet ir valstybinė monopolininkė „Lietuvos energija“, kuriai vienintelei „įjungta žalia šviesa“ statyti atliekų jėgaines.

Anot R.Petreikio, Vyriausybės nutarimą neigiamai įvertino Teisingumo ministerija, Vyriausybės teisės departamentas ir Konkurencijos taryba, nes jis prieštarauja Konstitucinio Teismo išaiškinimui.

Anot pranešimo, Gariūnuose statomos „Reenergy“ jėgainės šilumos kaina sieks iki 12 centų už kilovatvalandę.

Per metus jėgainėje planuojama sudeginti iki 170 tūkst. tonų komunalinių atliekų, jos šiluminė galia - 49,9 megavato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių