Quantcast

Rastas būdas kovai su spūstimis ir užterštumu Vilniuje

Turite ambicijų kovoti su miesto užterštumu ir piko metu besidriekiančiomis jo spūstimis? Išeičių yra. Vieną jų siūlo internetinė svetainė vaziuojam.lt.

Tai tinklalapis, kuriame vairuotojai gali užregistruoti kasdienį savo maršrutą, tarkime, „darbas-namai“. Toje pačioje svetainėje savo duomenis palikti gali ir asmeninių transporto priemonių neturintys miestiečiai. Kontaktai padės surasti vieniems kitus. Jei susitarsite, abi pusės liks patenkintos. Vairuotojas sutaupys kelionės išlaidų, jei susiderėsite, kad jas dalinsitės. Keleiviai išloš komfortiškas sąlygas ir kompaniją.

Svetainėje vaziuojam.lt sukurta sistema skirta ne tik vietiniam susisiekimui, bet ir tarpmiestinėms kelionės, pavyzdžiui, „Vilnius-Kaunas“.

Jei sistema, kai automobiliu važiuojama ne po vieną, taptų populiari, galbūt sostinė atsikvėptų nuo ją jau kuris laikas paralyžiuojančių spūsčių.  

Tinklaraščio apie Vilnių eziukasvilniuje.lt autoriaus Domanto Širvinsko pakalbinti svetaines vaziuojam.lt kūrėjai pasakojo, kad jų idėja paremta transporto naudojimo efektyvumu. Girdi, kodėl nepavežus pakeleivio iš Kauno į Vilnių, jei tau pakeliui?
„Skatiname vairuotojus „nevežioti oro", o dalintis degalų išlaidomis ir pavežti draugus ar bendraminčius, o ieškančius transporto – pasirinkti pigesnį ir efektyvesnį būdą keliauti. Važiuojam.lt yra vieta, kur šie žmonės gali rasti vienas kitą bei organizuoti važiavimą kartu į darbą, renginius ar tolimesnes keliones“, - tinklaraštyje sako svetainės kūrėjai.

Šiuo metu tinklalapis vaziuojam.lt turi beveik 350 registruotų vartotojų. Iki šiol yra įvykę apie 180 kelionių.


Šiame straipsnyje: vaziuojam.ltspūstys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių