Quantcast

Ramiojo vandenyno ir Azijos šalių virtuvės dienose – mankštos pratimai

Antroji Ramiojo vandenyno ir Azijos šalių virtuvės diena Vilniuje buvo skirta ne tik gurmanas, bet ir visiems besidomintiems garsiosiomis Rytų šalių mankštomis ir pratimais.

Nustojus lyti vis daugiau vilniečių traukė į Rotušės aikštę kur nuo vidurdienio galima buvo sudalyvauti Tai Chi sveikatingumo mankštoje. Kelios dešimtys žmonių akimis sekė ir stengėsi kuo tiksliau atkartoti instruktoriaus demonstruojamus judesius. Pamokos buvo ypatingos tuo, kad įsilieti į besimankštinančiųjų būrį galima buvo bet kuriuo mankštos momentu, tereikėjo užimti laisvą vietą lygiomis eilėmis sustojusių žmonių tarpe.

Daugelis portalo diena.lt kalbintų mankštos dalyvių prisipažino pakliuvę čia atsitiktinai. Vieniems tai buvo tiesiog linksma pramoga, kitiems – naujas iššūkis, naujų potyrių galimybė. Tai Chi mankštoje sudalyvavęs vilnietis Sergejus teigė, kad norint tiksliai atkartoti visus instruktoriaus judesius, reiktų ilgokai treniruotis.

„Galima imituoti, bet jeigu viską daryti tiksliai ir nuosekliai, tai nėra lengva“, - pastebėjo portalo diena.lt pašnekovas.

Pratimų mokė Šauliukas

Vėliau Tai Chi gerbėjai vietą aikštėje užleido jogos pratimų specialistams. Iš pradžių sportavusiųjų gretose buvo vos keli žmonės, bet jau 5 minučių visas būrys savanorių atliko specialius pratimus „mėtėsi akmenimis“ su kaimynais.

Kaip teisingai atlikti pratimus demonstravo ne tik instruktorius, bet ir 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių simbolis, šiemet vyksiančių Šiauliuose, simbolis – Šauliukas.

Nenorintieji sportuoti renginio svečiai galėjo išbandyti kelių rūšių Tailando masažą, atliekamą profesionalių iš tolimos Azijos valstybės atvykusių masažuotojų. Dėl prastų orų, pastarieji neturėjo progos pademonstruoti visų savo sugebėjimų, tad dažniausiai būdavo siūlomas viršutinės nugaros dalies ir pečių masažas.

Vaišino tradiciniais patiekalais

Ramiojo vandenyno ir Azijos šalių virtuvės dienose šeštadienį taip pat galiam buvo pasiklausyti meditacinės gongų muzikos, susipažinti su tradiciniais tajų šokiais, pačiam pasigaminti sušių, pasimokyti kaligrafijos meno.

U-baigs renginį Bansai medelių prezentacija ir speciali kinų virtuvės programa, kurioje savo meistriškumą demonstruos ne tik vietos restoranų darbuotojai, bet ir virėjai iš Kinijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių