Quantcast

Ralio „Vilnius 2013“ apdovanojimuose – tylos minutė

Šiandien ryte nelaimingai prasidėjusio sostinės ralio nugalėtojai startavo apie 17 val. Vilniaus miesto Europos aikštėje. Dėl lietingo oro apdovanojimų ceremonija pradėta vėliau nei planuota ir iš lauko perkelta į miesto savivaldybės posėdžių salę, kur daugiausia pirmosios vietos taurių įteikta Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažui.

Šiemet pati apdovanojimų ceremonija prasidėjo netradiciškai – be šampano ir famfarų. Tylos minute visų susirinkusiųjų buvo pagerbta per nelaimingą atsitikimą varžybu metu žuvusi vieno iš lenktynininkų žmona. Nepaisant prislėgtos nuotaikos, taurės buvo išdalintos visiems ralio dalyviams.

Ralyje iš viso startavo 52 ekipažai. Be garsiausių Lietuvos lenktynininkų varžybose dalyvavo trys Lenkijos ekipažai bei po vieną - Suomijos, Rusijos ir Baltarusijos. Sportininkai turėjo įveikti 302,75 kilometrų ruožą, iš kurių 117,5 kilometrų buvo greičio ruožai. Iš viso šios dienos lenktynėse sportininkams teko įveikti 9 ruožus.

Legendinio šalies lenktyninko Stasio Brundzostaurė buvo įteikta jauniausiam varžybų dalyviui, 16-čiui Karoliui Šiugždiniui.

Daugiausia apdovanojimų šiandien susižėrė „Mitsubishi Lancer EVO X“ pilotavę Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas. Šis ekipažas vienareikšmiškai buvo greičiausias Molėtų, Utenos bei Ukmergės greičio ruožuose ir tapo absoliučiais ralio Vilnius 2013“ nugalėtojais.

Absoliučioje įskaitoje antrąją vietą užėmė Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos ekipažas, o tretieji liko Vilius Rožukas su Audriumi Šošu.

Apdovanojimą teikęs Vilniaus miesto vicemeras Jeroslavas Kaminskis išreiškė viltį, kad tokie nelaimingi atsitikimai kaip šiandien – nebepasikartos ir ralio tradicija bus pratęsta kitais metais.

„Šiandien gavome daugiausia apdovanojimų, kiek tik apskritai esame gavę, bet kažkodėl, nėra džiugu. Ta žmogaus esybė šiandien yra svarbesnė. Šios taurės yra pačios liūdniausios“, - atsiėmęs apdovanojimą sakė V. Švedas. Jam pritarė bei pagerbti žuvusiosios kvietė ir jo komandos draugas Ž. Sakalauskas.

Liūdesio neslėpė ir Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Jonas Furmanavičius. „Aš manau, kad šiandien nebėra prasmės kalbėti apie sportinę šio renginio pusę. Nelaimė, kuri įvyko, sukrėtė mus visus ir kaip federacijos vadovas galiu patikinti, kad ir toliau dėsime milžiniškas pastangas saugumui trąsose užtikrinti: tiek visų sportininkų, tiek žiūrovų. Manau, kad daugiau tokios nelaimės Lietuvoje nepasikartos. Ir tikrai atsisveikinsime su moterimi, kuri paliko mus dėl to, kad labai mylėjo mūsų sportą“, - patikino federacijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių