Quantcast

R.Aleknai suteiktos Vilniaus mero regalijos

Raimundas Alekna nuo šiol gali vadintis pilnaverčiu sostinės meru. Penktadienio vakarą įvyko jo inauguracijos ceremonija.

Vilniaus rotušėje vykusiame iškilmingame vakare R.Alekna ne tik priėmė Vilniaus mero regalijas, bet ir įteikė sostinės mero grandinės kopiją atsistatydinusiam Viliui Navickui. Prieš dvi dienas meru išrinktą konservatorių R.Alekną inauguracijos ceremonijos metu sveikino ir partijos kolega, premjeras Andrius Kubilius, Seimo ir miesto tarybos atstovai.

Mero regalijas inauguracijos metu R.Aleknai įteikė vyriausias miesto tarybos narys Gediminas Konstantinas Daubaras. „Noriu palinkėti naujajam merui sėkmingo darbo. Daug yra problemų, tegu jis jas sprendžia vilniečių labui. Asmeniškai linkiu geros sveikatos jam ir jo šeimai, nes be šeimos nelabai kas ir yra daugiau“, - sakė jis.

Vyriausybės vadovas A.Kubilius sakė, kad jam, kaip vilniečiui, šiandien yra labai svarbus, bet liūdnas įvykis. „Liūdna, nes prarandu puikų patarėją“, - juokavo premjeras. Jis R.Aleknai linkėjo meru dirbti ne tik porą mėnesių iki rinkimų, bet ir ateinančius ketverius metus.

Premjeras nepamiršo ir iš konservatorių partijos pašalinto V.Navicko. „Noriu padėkoti ir V.Navickui. Tikiuosi, kad ši negera patirtis bus atspirtis naujiems, geriems darbams“, - į buvusį Vilniaus merą kreipėsi A.Kubilius.

R.Alekna savo kalboje apgailestavo, kad merui nėra priesaika. „Bet aš prisiekiu, kad nuoširdžiai dirbsiu Vilniaus labui. Kartu kursime miestą, kuriuo galėsime didžiuotis“, - sakė R.Alekna.


Šiame straipsnyje: Raimundas Alekna

NAUJAUSI KOMENTARAI

tvarkos ir teisingumo partija

tvarkos ir teisingumo partija portretas
Sovietų komunistinės santvarkos medicinoje studijaves psichiatras buves Lietuvos laisvos santvarkos sveikatos ministras Raimundas Alekna nepilnavertis laikinasis sostinės meras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių