Quantcast

R. Šimašius A. Vaitkunskienės nebegiria: atleidžiama dėl prastos vadybos

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pagrindinėmis administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės atleidimo priežastimis įvardija prastą projektų ir procesų vadybą bei destruktyvų požiūrį į komandinį darbą.

Direktorė kritiką atmeta ir tvirtina, kad jos atleidimo priežastys yra politinės.

R. Šimašiaus teikiamame projekte išsakoma ir daugiau kritikos direktorei, kuriai dar prieš savaitę meras dėkojo už profesionalumą ir indėlį suvaldant savivaldybės skolą bei siūlė užimti patarėjos postą savivaldybės įmonėje „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT), po metų – ir postus VŠT bei „Vilniaus vandenų“ valdybose.

Meras teigia, kad A.Vaitkunskienę reikia atleisti, nes ji prarado jo pasitikėjimą, o tą lėmė „prasta projektų ir procesų vadyba, iškeltų administracijai uždavinių įgyvendinimo neužtikrinimas, destruktyvus požiūris į komandinį darbą, personalo valdymą, bloga vidinė komunikacija“.

Manyčiau, kad yra darytas poveikis merui iš jo politinių patarėjų aplinkos, kurie galbūt buvo ne viskuo patenkinti, galbūt buvo ne visiškai patenkinti mano griežtu požiūriu į savivaldybės biudžeto naudojimą.

Atleidimo priežastimis įvardijami ir „progresyvių sprendimų įgyvendinimo stabdymas, modernių sprendimų, būtinų sostinei, suvokimo stoka“, taip pat „perteklinių biurokratinių darinių kūrimas miesto savivaldybėje ir šiuolaikinių vadybos ir projektų valdymo standartų neatitinkantys darbo metodai“.

Pati administracijos direktorė BNS teigė mananti, kad yra atleidžiama, nes neįtiko mero aplinkai dėl griežto požiūrio į savivaldybės lėšas.

„Manyčiau, kad yra kažkokios kitos priežastys, manyčiau, kad yra darytas poveikis merui iš jo politinių patarėjų aplinkos, kurie galbūt buvo ne viskuo patenkinti, galbūt buvo ne visiškai patenkinti mano griežtu požiūriu į savivaldybės biudžeto naudojimą ir kontrolę“, – teigė A. Vaitkunskienė. Ji neįvardijo, kas konkrečiai galėjo merui daryti įtaką.

Apie 600 iš beveik 1000 savivaldybės darbuotojų vienijanti profesinė sąjunga tarybos nariams bei merui pirmadienį išplatino direktorę palaikantį laišką. Jame A. Vaitkunskienė apibūdinama kaip kompetentinga, atsižvelgianti į darbuotojų prašymus, užtikrinanti geresnes, nei anksčiau, darbo sąlygas, taip pat depolitizavusi darbuotojų priėmimą. „Gautas konkretus laiškas, kuriame atsispindi savivaldybės profesinės sąjungos narių, daugumos darbuotojų nuomonė. Aš tiesiog tuo labai džiaugiuosi“, – tikino ji.

A. Vaitkunskienė sakė, jog nekonfliktavo su darbuotojais, rūpinosi jų kvalifikacijos kėlimu, įtraukė darbuotojus į įvairius pasitarimus. Ji taip pat atmeta kritiką dėl prasto projektų valdymo, pabrėždama, kad daugelis ilgai užsitęsusių procesų priklausė ne nuo administracijos, o nuo stringančių viešųjų pirkimų, biurokratinių derinimo su kitomis institucijomis procedūrų.

Jau anksčiau A. Vaitkunskienė  teigė nesuprantanti, kodėl „po tiek kartų išreikšto pasitikėjimo, pagyrimų ir padėkų“ turėtų pati trauktis iš posto. Ji aiškino atsisakiusi posto VŠT su geresniu atlyginimu, nes tai esą „būtų panašu į suokalbį“.

Administracijos direktorę bus siūloma atleisti tarybai šį trečiadienį, į jos vietą R. Šimašius teikia savo patarėjo informacinėms technologijoms 27-erių Povilo Poderskio kandidatūrą. R. Šimašius šią savaitę BNS teigė užsitikrinęs tarybos daugumos palaikymą atleidžiant direktorę.

Kartu su A. Vaitkunskiene siūloma atleisti ir pavaduotoją Vilūnę Urbonienę. Praėjusiame tarybos posėdyje liberalams nusprendus nutraukti darbą koalicijoje su konservatoriais iš administracijos direktorės pavaduotojų atleistas Arvydas Darulis.

Ekonomistės ir teisininkės išsilavinimą turinti A. Vaitkunskienė  sostinės savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2015-ųjų balandžio, ji turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje. Prieš ateidama į savivaldybę ji dirbo „Citadele” banke, užėmė banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigas, dėstytojavo Mykolo Romerio universitete.

27-erių informacinių technologijų specialistas P. Poderskis nurodo, jog yra labdaros ir paramos fondo „Kompiuteriukų paramos fondas“ vadovas ir vienas steigėjų, anksčiau nurodo dirbęs įmonėje „Data dog“ projektų vadovu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joala

joala portretas
o šimašius bet zino kas yra vadyba? politikoj ar institute jos juk nereikejo. o rimtai, tai mazesne geda buvo bet kuris meras iki siol. vaiku burelis su emociskai nestabiliai besisypsanciu ir tiek. vadyba.. ;(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių