Quantcast

R. Šimašius siūlo Vyriausybei įtvirtinti savitestavimą

Žaibiškai plintant COVID-19 omikron atmainai bei driekiantis eilėms prie mobiliųjų testavimo punktų, Vilniaus meras Remigijus Šimašius ragina Vyriausybę svarstyti apie savitestavimo galimybės įtvirtinimą.

Jis pabrėžia, patvirtintų paros COVID-19 atvejų skaičiui perkopus 10 tūkstančių, tikrieji skaičiai yra gerokai didesni.

„Vilniečiai stropiausiai registruojasi testams, palyginti su visais kitais Lietuvos miestais, bet mes tikrai nespėjame su tokiu kiekiu, net ir didindami pajėgumus – eilės vis tiek susidaro, kitaip ir nebus, kai per dieną pro testavimo punktus turi pravažiuoti apie 6000 automobilių“, – feisbuke ketvirtadienį teigė R. Šimašius.

Vilniečiai stropiausiai registruojasi testams, palyginti su visais kitais Lietuvos miestais, bet mes tikrai nespėjame su tokiu kiekiu, net ir didindami pajėgumus.

„Todėl 10000 naujų atvejų per dieną neturėtų mūsų gąsdinti – realiai jų turime bent 3-4 kartus daugiau. Bet visų niekada neištirsim, nes neturėsime tokių pajėgumų nei mes, nei laboratorijos“, – tvirtino jis.

Anot jo, Vilnius jokių apribojimų neplanuoja ir kaip tik siūlo nacionalinei valdžiai „galvoti apie išėjimą iš pandemijos“ atsižvelgiant į ligoninių užimtumo ir kitus duomenis, taip pat jis kviečia kitas savivaldybes atšaukti „perteklinius ribojimus“ renginiams.

„Vyriausybę ir Sveikatos apsaugos ministeriją kviečiu rimtai apsvarstyti ankstesnį Vilniaus pasiūlymą – savęs testavimo (self-testing). Kai kuriose šalyse jis įteisintas ir jau veikia. Tai padeda nuimti krūvį nuo testavimo punktų ir žinoti realesnius viruso skaičius“, – sakė jis.

R. Šimašius taip pat kvietė centrinę valdžią, jei ši planuos bent trumpą karantiną, pagalvoti apie kompensacijas verslui.

„Negerai, kai ribojimais užsiima savivalda, o apribotieji verslai lieka be kompensacijų – ypač kultūros sektorius. Darbdavius kviečiu pasirūpinti greitaisias testais visiems darbuotojams. Jei esat pasiskiepijęs ir sužinote, kad sergate COVID, gal jums net nėra poreikio gauti PGR testo atsakymo – juk izoliuotis kelioms dienoms galite ir be jo“, – kvietė meras.

Lietuva antrą parą iš eilės fiksuojamas užsikrėtimų COVID-19 rekordas – praėjusią parą nustatyta10630 naujų ligos atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
(self-testing) čia kas? anglams Lietuvoje gyvenantiems, ar čia anglejimas?

keisk profesija

keisk profesija portretas
jam sodininku but o ne meru
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių